Καυγάς Κωνσταντοπούλου – Μαρκογιαννάκη: Όλοι οι διάλογοι

Στα άκρα οδηγείται για μια ακόμη φορά η κόντρα μεταξύ του προέδρου της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη και της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλουθ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία προανήγγειλε χθες διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής, καταγγέλλοντας παραβίαση και επιχείρηση παρακώλυσης της διαδικασίας εξέτασης του μάρτυρα Ιωάννη Διώτη.

Αφορμή, στάθηκε η συμπεριφορά του κ. Μαρκογιαννάκη απέναντί της όταν αποφάσισε να της αφαιρέσει

τον λόγο, αλλά και να προτρέψει τον μάρτυρα να μην απαντά στα ερωτήματά της, απειλώντας ακόμα και με αποβολή της από την αίθουσα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εμένα θα με αποβάλλετε από την Αίθουσα; Να αποβάλλετε τον εαυτό σας, κύριε Μαρκογιαννάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως θα το κάνω. Είναι απρεπής συμπεριφορά κατʼ εξακολούθηση.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Απρεπής είστε ο ίδιος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας αφαιρώ το λόγο μέχρι πέρατος της συγκεκριμένης εξετάσεως μάρτυρος. Τελειώσαμε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε μένα αφαιρείτε το λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Σας αφαίρεσα το λόγο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με ποια εξουσία;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με την εξουσία του Προέδρου που επιβάλλει δικανικό μέτρο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στο σημείο της ερώτησης για την κυρία Αναστασοπούλου θέλετε πραγματικά να το κάνετε αυτό; Σοβαρά μιλάτε;

Από εκείνη τη στιγμή και μετά αφαιρέθηκε ο λόγος από τη βουλευτή που μάταια συνέχισε τις ερωτήσεις, καθώς με εντολή Μαρκογιαννάκη δεν κατεγράφετο τίποτα από όσα έλεγε πλέον. Εκείνη να καταγγέλλει αργότερα στους δημοσιογράφους παραβίαση της διαδικασίας, προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσει σε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, κάτι που έχει κάνει ξανά στο παρελθόν.

Στο μεταξύ ωστόσο, από την εξέταση του μάρτυρα από την κ. Κωνσταντοπούλου, προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς ενώ ο κ. Διώτης υποστήριζε αρχικά ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα ονόματα που αντιστοιχούσαν σε συγκεκριμένα αρχεία τα οποία φέρεται ο ίδιος να άνοιξε μεταξύ των δύο συναντήσεων που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου και στις 18 Αυγούστου του 2011 αντίστοιχα, πολλά εκ των οποίων ανήκαν σε Θεσσαλονικείς, αίφνης αναγνώρισε το όνομα της Ειρήνης Αναστασοπούλου, παρατηρώντας ότι «συμπίπτει με το όνομα της δημοσιογράφου».

Keywords
Τυχαία Θέματα