Κατερίνη: Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι»

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το πρωί της Τετάρτης (19/11/2014) γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία…

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο γιατρός, οποίος είναι προϊστάμενος της Οφθαλμιατρικής Κλινικής, απαίτησε από το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως αμοιβή για την πραγματοποίηση εγχείρησης συγγενικού του προσώπου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ατόμου, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς γιατρός ζήτησε το «φακελάκι», για να πραγματοποιήσει εγχείρηση

«καταρράκτη» σε συγγενικό πρόσωπο του καταγγέλλοντα, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες εξέτασης – εισαγωγής και τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις, στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες, Τετάρτη, (19-11-2014), στο γραφείο του γιατρού στο Νοσοκομείο, ο καταγγέλλων τού παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του, κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, προσπάθησε να απωθήσει από το γραφείο τους αστυνομικούς, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα (20-11-2014), στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα