Καταγγελία: Facebook, σεξ και βία

22:33 8/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Μια χρήστρια του Facebook κατηγορεί τη διεύθυνσή του για απροθυμία να αγωνιστεί κατά του προσβλητικού για τις γυναίκες περιεχομένου.

Η κάτοικος της Κοπεγχάγης Torlaug Agustdottir για αρκετές ημέρες δεν μπορούσε να πείσει το κοινωνικό δίκτυο για να αφαιρέσει τη φωτογραφία της, που είχε δημοσιευτεί από άλλο χρήστη, στην οποία εμφανίζεται με μώλωπες και εκχυμώσεις στο πρόσωπό της, η δε υπογραφή κάτω από τη φωτογραφία καλούσε σε βιασμό της κοπέλας.

Μερικές φορές οι διευθυντές του κοινωνικού δικτύου απαντούσαν ότι η φωτογραφία δεν υπόκειται σε αφαίρεση. Και μόνο όταν η ιστορία αυτή δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες, η φωτογραφία εξαφανίστηκε από το δίκτυο. Ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί αν έχει αφαιρεθεί από τη Διεύθυνση του Facebook, ή από τον χρήστη που την ανάρτησε.

Το 2011 η Διεύθυνση του Facebook στην αρχή αρνήθηκε να αφαιρέσει από το δίκτυο ομάδα, που καλούσε τους χρήστες σε φυσική και σεξουαλική βία κατά των γυναικών, χαρακτηρίζοντας αυτές τις εκκλήσεις ως έκφραση της προσωπικής γνώμης των χρηστών.

ΠΗΓΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα