Κάμερον: Λύση, όχι αντιπαράθεση (vid)

Την ανάγκη να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που χρειάζεται είναι λύση, όχι αντιπαράθεση» ανέφερε ο κ. Κάμερον, δηλώνοντας «ανυπόμονος» για την πρώτη του συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα,

ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε πως από την αντιπαράθεση μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης επηρεάζεται και η βρετανική οικονομία.

Ο κ. Κάμερον ανέφερε επίσης, ότι οι κυρώσεις τις οποίες επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία εξαιτίας της σύρραξης στην Ουκρανία, δεν πρέπει να αρθούν εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αλλάξει συμπεριφορά.

«Εάν αυτή είναι μια αληθινή εκεχειρία, τότε ασφαλώς αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο. Όμως εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία από κάθε τι άλλο είναι στην πραγματικότητα οι ενέργειες επί του πεδίου μάλλον, παρά οι λέξεις που γράφονται σε ένα κομμάτι χαρτί» σημείωσε.

«Νομίζω ότι πρέπει να πούμε με μεγάλη σαφήνεια ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν οφείλει να γνωρίζει πως εάν η συμπεριφορά του δεν αλλάξει, οι κυρώσεις τις οποίες έχουμε επιβάλει δεν θα μεταβληθούν», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα