Κακοκαιρία: Σταθερή η στάθμη του Έβρου - Προβλήματα σε Ξάνθη και Καβάλα

22:17 9/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών η στάθμη του Έβρου παραμένει σταθερή. Δεκάδες προβλήματα στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας…

Παρά την σταθερή στάθμη του ποταμού Έβρου, οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η Βουλγαρία γνωστοποίησε ότι θα απελευθερώσει στην κοίτη του ποταμού μεγάλες ποσότητες νερού ανοίγοντας το φράγμα του Ιβαήλογκρατς.

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί ορεινοί οικισμοί της Ξάνθης και ιδιαίτερα ο δήμος Μύκης, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές

αλυσίδες. Οι βλάβες που εντοπίστηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του δήμου αποκαθίστανται σταδιακά, ενώ αύριο Τρίτη (10/3/2015) με απόφαση του δημάρχου Μύκης, δεν θα λειτουργήσουν πολλές σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανάλογες είναι και οι συνθήκες που επικρατούν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καβάλας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, μεγάλα είναι τα προβλήματα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις, στην πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων και στην πεδιάδα του Νέστου. Μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, υπογράμμισε ότι για μια ακόμα φορά, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινόμενων, καταστράφηκαν δεκάδες εκατοντάδες αγροτικές εκτάσεις και ολόκληρη η πεδιάδα των Τεγανών, θυμίζει μια απέραντη λίμνη, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση των αγροτών, ενώ δεν γίνεται λόγος για επανακαλλιέργεια αυτών των εκτάσεων πριν υποχωρήσουν τα νερά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην πεδιάδα των Τεναγών ο κ. Μαρκόπουλος, ανέφερε ότι ο εργολάβος που ανέλαβε τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου θα εγκατασταθεί στη λεκάνη με τα αντλιοτικά του μηχανήματα, όταν θα μπορούν αυτά να λειτουργήσουν σε συνθήκες σταθερότητας του εδάφους.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα