Και επίσημα χρεωκοπημένοι

Η συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι γεγονός αυτήν ώρα και ίσως μέχρι αργά το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί και το επιτόκιο των νέων κουρεμένων ομολόγων, που θα είναι γύρο στο 3,8 με 4 %.

Φυσικά αυτή η ιστορία που αφορά περισσότερο τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ελάχιστα ή καθόλου δεν θα επηρεάσει την τσέπη μας.

Μη περνάει από το μυαλό σας η σκέψη ότι επειδή μας χαρίζουν κάποια δις

ευρώ, (γύρω στα 80 όλα και όλα από τα 340 που χρωστάμε), θα σταματήσουν τα χαράτσια, οι περικοπές των μισθών και συντάξεων ή οι απολύσεις.

Κάθε άλλο. Μάλλον θα χειροτερέψουν τα πράγματα τώρα που θα έχουν και το επιχείρημα οι διάφοροι ληστές- δανειστές μας, «εμείς σβήνουμε ένας μέρος των χρέους σας, άρα και εσείς πρέπει να μας δώσετε περισσότερα». Δηλαδή να υποφέρουμε περισσότερα.

Η μοναδική διαφορά είναι ότι τώρα πια θα κηρύξουν σε πτώχευση την Ελλάδα επισήμως και με τη βούλα που λένε. Ο επικεφαλής αναλυτής της FITCH, Paul Brookings, δήλωσε δηλαδή ότι «η συμφωνία για το psi είναι χρεοκοπία για την Ελλάδα και όσον αφορά τον κρατικό τομέα, θα αντιμετωπιστεί ως περιορισμένη χρεοκοπία».

Θα μου πείτε αυτό σημαίνει τίποτα για μας; Σε ότι αφορά το άδειο πιάτο την ελληνική οικογένεια απολύτως τίποτε. Το πιάτο θα παραμείνει άδειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα