«Καυτή» η ατζέντα του πρωθυπουργού μετά το Πάσχα

08:49 6/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Εξαιρετικά κρίσιμη θα είναι για την τύχη της ελληνικής οικονομίας, της κυβέρνησης και της χώρας η περίοδος η οποία ξεκινά αμέσως μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα του Πάσχα.Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί μία σειρά σημαντικών επαφών του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Κίνα, ΗΠΑ, Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, Γερμανία και πιθανόν Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ θα επισκεφτεί ο Αντώνης Σαμαράς τις επόμενες πενήντα ημέρες.

Το διάστημα, ωστόσο, που θα λείπει ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις μεγάλες προκλήσεις υλοποίησης των μέτρων που έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικα.

Το κενό που εκ των πραγμάτων θα προκύψει από την απουσία του Α. Σαμαρά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στενοί του συνεργάτες που θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, δεν προβλέπεται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αν αυτή αποφασιστεί, θα πραγματοποιηθεί μάλλον την Κυριακή του Θωμά, καθώς στις 14 Μαΐου ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσκεψη σε Πεκίνο και Σαγκάη, ενώ δεκαήμερο ταξίδι σε Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και πιθανόν Βουλγαρία έχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα