Κ. Σκανδαλίδης: Όποιος θέλει μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία

Υπέρ της εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από τη βάση, τάχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, κάνοντας λόγο για ένα θετικό βήμα συσπείρωσης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

«Ήμουν πάντα με την ενότητα, δεν υπήρξα οπαδός προσώπων», σημειώνει, αλλά τονίζει πως θα ήταν καλοδεχούμενες και άλλες υποψηφιότητες περάν αυτής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Όποιος

θέλει, μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία», είπε, «μία δεύτερη και μία τρίτη υποψηφιότητα θα ήταν καλοδεχούμενη».

Ο κ. Σκανδαλίδης εκτίμησε πως το πολιτικό τοπίο και το κλίμα στις τάξεις των πολιτών θα καταλαγιάσει μετά τις εκλογές και σημείωσε πως τα κόμματα θα ξεπεραστούν από την ιστορία αν δεν διαβάσουν σωστά τη νέα κατάσταση κάτι που, όπως είπε, ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε ακόμη ότι σημασία δεν έχει μόνο ποιος θα είναι επικεφαλής, «αν δεν αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης του κόμματος, θα είναι κι αυτός μεταβατικός και πιθανά το ΠΑΣΟΚ να συρρικνωθεί και να διαλυθεί».

Σχετικά με την υπόθεση του βουλευτή που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως πρέπει το όνομά του να δημοσιοποιηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, ήταν μία πράξη αποδυνάμωσης του εθνικού μετώπου και δεν δικαιούται να την κάνει ένας πολιτικός σε όποιο κόμμα και να είναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα