Ιταλία: Διευθυντής μουσείου καίει έργα τέχνης, λόγω περικοπών

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό για τον πολιτισμό στην Ιταλία βρήκε ο διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τένχης της Καζόρια, κοντά στη Νάπολη.

Ο ιδρυτής και διευθυντής, Αντόνιο Μανφρέντι έκαψε έργα τέχνης, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με την έγκριση των δημιουργών τους. Όπως στην περίπτωση της Γαλλίδας Σεβερίν Μπουργκινιόν, η οποία μάλιστα, παρακολουθούσε μέσω του Skype, τον Μανφρέντι να βάζει φωτιά στο έργο της.

«Τα

χίλια έργα που διαθέτουμε προορίζονται να καταστραφούν λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης», εξήγησε ο Μανφρέντι.

«Πόλεμος Τέχνης»

Ο διευθυντής του μουσείου σκοπεύει να κάνει στάχτη τρία έργα την εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που την αποκαλεί «Πόλεμος Τέχνης».

Το ιταλικό κράτος αφιερώνει το 0,21% του προϋπολογισμού του στον πολιτισμό, μολονότι η Ιταλία υποστηρίζει ότι φιλοξενεί στο έδαφός της τη μισή πολιτιστική κληρονομιά όλου του κόσμου.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μανφρέντι τραβά επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Πέρσι, απελπισμένος από τις απειλές της μαφίας και την αδράνεια της ιταλικής κυβέρνησης στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας, είχε γράψει στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζητώντας της... άσυλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα