Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος ζωής

Στους δρόμους του Τελ Αβίβ βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες Ισραηλινοί, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το αυξημένο κόστος ζωής και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Οι διαδηλωτές είχαν «πλημμύρισαν» το κέντρο της πόλης κρατώντας πανό που έγραφαν «ο λαός απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη» και «θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη, όχι ελεημοσύνη».

Το γενικό σύνθημα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις ήταν «Βάλτε ξανά τη χώρα στα χέρια των πολιτών».

Οι διαμαρτυρόμενοι

που επιθυμούν να αναβιώσουν το κοινωνικό κίνημα του περσινού καλοκαιριού, το σημαντικότερο στην ιστορία του Ισραήλ, φώναξαν συνθήματα και κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων απαιτούσαν «την αποχώρηση του Μπίμπι», καθώς η απάντησή του στα αιτήματα του περσινού καλοκαιριού κρίθηκε ανεπαρκής από την πλειοψηφία των Ισραηλινών.

Ο Νετανιάχου είχε διορίσει τον οικονομολόγο Μάνουελ Τράχτενμπεργκ επικεφαλής μιας κυβερνητικής επιτροπής, οι προτάσεις της οποίας κρίθηκαν ανεπαρκείς από τους διοργανωτές των περσινών κινητοποιήσεων που ζητούσαν αλλαγές εκ βάθρων.

Αυτή την εβδομάδα περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ για να καταγγείλουν τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία παίρνουν μέρος το κόμμα του Νετανιάχου, Λικούντ, και το κεντρώο κόμμα Καντίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα