Ιράν: «Προκαλούν γέλιο» οι απειλές του Ισραήλ

Ως ανάξιες λόγου απέρριψε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, τις απειλές για ανάληψη στρατιωτικής δράσης από πλευράς Ισραήλ κατά της Τεχεράνης, σημειώνοντας ότι «τον κάνουν να γελά», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.


«Όταν κάποιοι λένε ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι και μια αξιολύπητη χώρα στην περιοχή μας αρθρώνει τέτοιο λόγο, σε κάνει το δίχως άλλο να γελάς», είπε ο κ. Ρουχανί, μιλώντας σε βετεράνους του πολέμου Ιράν – Ιράκ τη δεκαετία του 1980, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ποιοι είναι

οι Σιωνιστές για να μας απειλήσουν;», αναρωτήθηκε ο μετριοπαθής κληρικός, επιμένοντας ότι οι προειδοποιήσεις του Ιράν για αντίποινα ανάγκασαν το Ισραήλ να περιορίσει τις απειλές του για στοχευμένα χτυπήματα στο ιρανικό έδαφος.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε ανανεώσει τις απειλές για ανάληψη μονομερούς στρατιωτικής δράσης από πλευράς Τελ Αβίβ ώστε να ανασταλεί η περαιτέρω ανάπτυξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Είχε χαρακτηρίσει μάλιστα τον κ. Ρουχανί «λύκο με προβιά» ο οποίος «θα χαμογελά την ώρα που θα ετοιμάζει την ατομική βόμβα».
«Είμαστε εγγύτερα από τις ΗΠΑ στο Ιράν, άρα είμαστε και πιο ευάλωτοι. Γι' αυτό το λόγο, θα πρέπει να καταλήξουμε στο πώς θα σταματήσουμε το Ιράν πιθανότατα πριν από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στο δίκτυο CBS.

Είχε προσθέσει μάλιστα ότι το Ιράν πλησιάζει την «κόκκινη γραμμή», ωστόσο δεν την έχει ξεπεράσει.
Ο κ. Ρουχανί θα διαδεχθεί και επίσημα τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην προεδρία του Ιράν στις 3 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα