ΗΠΑ: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από την επίθεση στην στρατιωτική βάση

03:05 3/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στη βάση του αμερικανικού στρατού Φορτ Χουντ στο κεντρικό Τέξας, τραυματίζοντας άγνωστο αριθμό ατόμων.


«Υπήρξαν πυροβολισμοί στο Φορτ Χουντ και αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Πληρώματα έκτακτης ανάγκης είναι στο σημείο του επεισοδίου. Δεν είναι διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή» ανέφερε ανακοίνωση της στρατιωτικής βάσης.

Τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδωσαν ότι μπορεί να υπάρχουν δύο ένοπλοι, ενώ το CNN μετέδωσε ότι ένας από τους υπόπτους πιστεύεται ότι είναι νεκρός, επικαλούμενο

αξιωματούχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής βάσης δήλωσε ότι ένας ένοπλος είναι νεκρός, αλλά επισήμανε ότι η πληροφορία ερευνάται ακόμη. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των τραυματιών. Ο αριθμός των ενόπλων ή των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από το Ρόιτερς, ενώ το NBC μετέδωσε ότι 8 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 4 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Για το περιστατικό ένοπλης βίας σε στρατιωτική βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε διάστημα περίπου έξι μηνών ενημερώθηκε αμέσως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς στο Φορτ Χουντ. Θα συνεχίσει η ενημέρωσή του σχετικά με την κατάσταση όλο το βράδυ» ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η βάση έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και η αστυνομία έχει μπλοκάρει την περίμετρό της όπως ανέφεραν αστυνομικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Οι αρχές κάλεσαν από τα μεγάφωνα της βάσης όσους μένουν στη βάση να είναι μακριά από τα παράθυρα και να κρατήσουν τις πόρτες κλειστές και ασφαλισμένες.

Στην ίδια στρατιωτική βάση το 2009, ένας πρώην ψυχίατρος του στρατού πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 32.

Διαβάστε επίσης:
Συναγερμός στο Τέξας - Έπεσαν πυροβολισμοί σε στρατιωτική βάση

Keywords
Τυχαία Θέματα