ΗΠΑ και Ρωσία αρνούνται τον εξοπλισμό των Σύρων

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία διέψευσαν τις τελευταίες πληροφορίες περί εξοπλισμού των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία με στρατιωτικό υλικό.

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι παρέχουν όπλα στους Σύρους αντάρτες, κατηγορία την οποία τους αποδίδει η Μόσχα και αντέτειναν ότι ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα παραδόθηκαν στο καθεστώς Άσαντ.

«Δεν προμηθεύουμε με όπλα τη συριακή αντιπολίτευση.

Ξέρετε τη θέση μας στο ζήτημα», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Από τη μεριά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απέρριψε τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι δηλώσεις του στο Ιράν παρερμηνεύθηκαν κατά τη μετάφραση από τα ρωσικά στα φαρσί.

«Ήταν ένα λάθος της μετάφρασης», είπε ο Λαβρόφ, επαναλαμβάνοντας τις ρωσικές κατηγορίες προς την Ουάσινγκτον. Η επίμαχη δήλωση του υπουργού της Ρωσίας ανέφερε ότι η χώρα του παραδίδει «αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα» στη Συρία, χωρίς να παραβιάζει κατά κανένα τρόπο τους διεθνείς νόμους. Συρία και Ρωσία είχαν συνάψει συμφωνία αγοροπωλησίας οπλικών συστημάτων πριν ξεκινήσει η κρίση στη χώρα.

Αργότερα, οι ΗΠΑ ανασκεύασαν, λέγοντας ότι τα ρωσικά ελικόπτερα ενδέχεται να έχουν παραδοθεί σε παλαιότερο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία για πρώτη φορά «κουνά έντονα το δάχτυλο» στις ΗΠΑ, αποδίδοντάς τους ξεκάθαρα τέτοιες κατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα