Ιούλιος Βερν στη μεγάλη οθόνη

08:55 2/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Τη δική του μεταφορά στη μεγάλη οθόνη στο έργο του Ιουλίου Βερν «Είκοσι χιλιάδες λεύγες υπό τη θάλασσα» θα επιχειρήσει ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ.


Το ριμέικ θα γυριστεί στην Αυστραλία. Το κάστινγκ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με την παραγωγή, η οποία διέψευσε ότι ο Μπραντ Πιτ θα υποδυθεί το ρόλο του Νεντ Λαντ, του φημισμένου καμακιστή που έφυγε για να κυνηγήσει ένα τέρας των θαλασσών και αποδείχθηκε πως ήταν το υποβρύχιο Ναυτίλος το οποίο κυβερνούσε ο διάσημος πλοίαρχος

Νέμο.

Η τρίτη ταινία εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του γάλλου συγγραφέα, που γράφτηκε το 1869-70, γυρίστηκε το 1954 από τον Ρίτσαρντ Φλέισερ στην Καραϊβική, έπειτα από εκείνες του Ζορζ Μελιές το 1907 και του Στούαρτ Πάτον το 1916.

Ο Ιούλιος Βερν, συγγραφέας πολλών βιβλίων τόσο διάσημων όσο το «Ταξίδι στο κέντρο της γης» ή «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», γεννήθηκε το 1828 στη Νάντη (δυτική Γαλλία) και πέθανε το 1905 στην Αμιένη (βόρεια Γαλλία).

Σε μια κοινή ανακοίνωσή της με τον υπουργό Τεχνών Τόνι Μπερκ, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ αναφέρει πως θα είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Καμπέρας προσέφερε επιχορήγηση 21,6 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (17,5 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο ενός προγράμματος υποστήριξης της τοπικής κινηματογραφικής βιομηχανίας που αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας του ακριβού δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα