Ιορδανία: «Αυτή είναι η αρχή της εκδίκησής μας» (video+photos)

15:51 6/2/2015 - Πηγή: NewsBomb
Μετά τη δέσμευση του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας για «ανελέητο πόλεμο» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, έπειτα από την αποτρόπαιη εκτέλεση…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Νάσερ Τζούντεχ, δήλωσε ότι η αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησε την Πέμπτη (05/02/2015) η χώρα του κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μόνο την αρχή της απάντησης για τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου, τον οποίο μέλη της οργάνωσης έκαψαν ζωντανό.

«Πραγματικά αυτή είναι μόνο η αρχή της εκδίκησής μας», δήλωσε ο Τζούντεχ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα του «ανεβάζει τον πήχη» και ότι θα κυνηγήσει τους μαχητές του ΙΚ «με όλες της τις δυνάμεις».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός της Ιορδανίας αναφέρεται ότι είχε αναπτύξει δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τα οποία πραγματοποίησαν επιθέσεις όπως βομβαρδισμούς σε αποθήκες πυρομαχικών και στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει το δίκτυο Al Arabiya, οι επιδρομές ήταν τόσο σφοδρές που τουλάχιστον 55 μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχασαν τη ζωή τους.

Παρότι δεν έχει γίνει γνωστή η τοποθεσία των επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, λέγεται πως σημειώθηκαν κοντά στην περιοχή Ράκα της Συρίας που θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ακόμα πως τα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη γενέτειρα του 26χρονου πιλότου και την πρωτεύουσα της χώρας, Αμμάν.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα του ιρακινού Τύπου επισημαίνουν πως ανάμεσα στους 55 νεκρούς από το Ισλαμικό Κράτος, συγκαταλέγεται και υψηλόβαθμο στέλεχος, γνωστό ως «Πρίγκιπας της Νινευή».

Παράλληλα, λέγεται πως στις επιδρομές συμμετέχει και ο ίδιος ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, ο οποίος φωτογραφήθηκε με στολή παραλλαγής έτοιμος να πετάξει με μαχητικό ενάντια στους τζιχαντιστές.

Έπειτα από τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, η Ιορδανία δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την αεροπορία της να προετοιμάζεται για τους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βίντεο προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η αποστολή της Ιορδανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους με αφορμή τον φρικιαστικό θάνατο του πιλότου πήρε το όνομα «Επιχείρηση Μάρτυρας Moaz», εις μνήμην του πιλότου, και αποτελεί μια επίδειξη δύναμης από μια χώρα που έχει υποσχεθεί να δώσει σκληρή μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα