Ή τώρα ή ποτέ, ανάταση και σωτηρία

Του Κώστα Κιλτίδη

Ένα ερώτημα βγαίνει από τα χείλη αγωνιούντων και πολύπαθων Eλλήνων πολιτών. Τι θα γίνει, που πάμε, υπάρχει ελπίδα και τέλος, ποια είναι η αλήθεια και ποια η λύση; Οι διαπιστώσεις επαναλαμβανόμενες και οι υποθέσεις καταχρηστικές. Γι’ αυτό, εδώ από τη Θεσσαλονίκη και το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό δηλώνουμε ξεκάθαρα και σταράτα τι πρέπει να γίνει προς την θετική κατεύθυνση και την ελπίδα ανάτασης και σωτηρίας. Οι μετά Χριστόν προφήτες έχουν περισσέψει.


Πάνω απ’ όλα η καταγραφή

και η γνώση της αλήθειας για το πού βρισκόμαστε και τι σημαίνει αυτό για τη χώρα. Κατόπιν η ξεκάθαρη ενημέρωση για τους στόχους που επιδιώκουμε, ιεραρχώντας τις καλύτερες λύσεις.

Τρίτον, η τοποθέτηση όλων των πολιτικών κομμάτων ενώπιον των ευθυνών τους, με ειλικρινή καταγραφή των πολιτικών τους θέσεων.

Η πολιτική θα καθορίσει τα της οικονομίας και του μέλλοντός μας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη τώρα να αποκτήσουμε κυβέρνηση μάχης και σωτηρίας με χρώμα και ένταση Λουκά Παπαδήμου.

Σχηματισμός κυβέρνησης 20-30 μελών και ανάληψη προσπάθειας για αναδιάρθρωση και αναγκαία μέτρα. Διάρκεια ζωής της κυβέρνησης κατά τον προσδιορισμό της ολοκλήρωσης συγκεκριμένου έργου και προφανώς κατόπιν εκλογές.

Είναι δε επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν σημάδια ελπίδας με συγκεκριμένα ισχυρά μηνύματα, πολιτικών αποφάσεων ενός νέου ξεκινήματος ελπιδοφόρου. Ένα τέτοιο, θα ήταν η φορολογική ελάφρυνση, μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών με δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο.
Αναθέρμανση του πρωτογενούς τομέα με εξαγωγές των γεωργικών προϊόντων. Η εργασιακή ειρήνη ως ικανή και αναγκαία συνθήκη με την ουσιαστική και καθολική στήριξη των ανέργων από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Η πλειοψηφία των πολιτών είναι έτοιμη και στην κυριολεξία ανυπόμονη για αλήθεια και πραγματική πολιτική ζωή. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, που καταξιώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο, το επιτυγχάνει αντιπροσωπεύοντας αυτή, την κρατούσα κοινωνική πραγματικότητα. Ας ακολουθήσουμε την συνισταμένη του εμπρός με ξεκάθαρους ορίζοντες και προσανατολισμούς. Η Ελλάς εντός της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. με αναδιάταξη της κρατικής μηχανής. Διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος και αλλάζοντας νοοτροπία στη Δημόσια διοίκηση, στην παραγωγή, στο επιχειρείν.

Ειδάλλως οι διακηρύξεις και οι διαπιστώσεις, θα οδηγήσουν από το τέλμα στο βυθό. Δεν μας ταιριάζει και ούτε είναι ο προορισμός μας αυτός. Ας γίνουν τα αυτονόητα, ας αξιοποιήσουμε ό,τι διαθέτουμε. Όλοι εξάλλου πορεύονται με ό,τι έχουν. Ο ελληνισμός έχει παρακαταθήκες. Να μην τις προδώσουμε και να κάνουμε, έτσι απλά, αυτό που ταιριάζει για το σήμερα για να υπάρχει αύριο.

Πηγή: prionokordela.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα