Η Ρωσία δίνει δάνειο στη Σερβία μετά το «όχι» στην Κύπρο

15:35 4/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Την ώρα που η Μόσχα αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση Αναστασιάδη, συνεχίζει τη στήριξη της προς άλλες χώρες.


Στη ρωσική βοήθεια προσέβλεπε η Κύπρος προκειμένου να αποφύγει το κούρεμα καταθέσεων και τον οικονομικό στραγγαλισμό που της ετοίμαζε η Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Σήμερα όμως,

όπως έγινε γνωστό, η ρωσική πλευρά θα χορηγήσει δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σερβία για την ενίσχυση του σερβικού προϋπολογισμού, όπως δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Μεταλλείων και Χωροταξίας της Σερβίας, Μίλαν Μπάσεβιτς. Μάλιστα, πηγές του Κρεμλίνου ανέφεραν πως την ερχόμενη εβδομάδα με την επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάσιτς, αναμένεται να υπογραφεί νέο δάνειο ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο σερβικός σιδηρόδρομος.

Συνολικά λοιπόν, η ρωσική πλευρά επέλεξε να δώσει 1,3 δισ. δολάρια στο Βελιγράδι αντί της Λευκωσίας, δείγμα της ολέθριας διαχείρισης της κυπριακής ηγεσίας. Η επιλογή αυτή προφανώς θα έπρεπε να προβληματίσει έγκαιρα το ελλαδικό αλλά και το κυπριακό πολιτικό σύστημα που αρκετές φορές στο παρελθόν υπέπεσε σε ολέθρια λάθη προς τη ρωσική πλευρά.

Το άδειασμα λοιπόν της Λευκωσίας και το άνοιγμα στη Σερβία, αποδεικνύει ότι «λεφτά υπάρχουν» και θα πρέπει να μας προβληματίσει σε πολλά επίπεδα ως προς την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα