Η πρόταση του Ντέμη για τη σωτηρία της ΑΕΚ

22:02 6/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο Ντέμης Νικολαΐδης πρότεινε στους μετόχουςτου 2004 να βάλουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, για να μπορέσουν να μπουν ακόμα τρία που έχει ήδη εξασφαλίσει. «Ήθελαν οι μέτοχοι να αποχωρήσω», είπε για τη φυγή του.

Την πρόταση που έκανε στους μετόχους της ΑΕΚ αποκάλυψε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρώην πρόεδρος της ένωσης τόνισε ότι σε περίπτωση που οι μέτοχοι βάλουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΑΕΚ, ο ίδιος έχει εξασφαλίσει

ακόμα τρία από διάφορους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Τα επιπλέον τρία εκατομμύρια βέβαια, θα επιστραφούν στους συγκεκριμένους και δεν θα επενδυθούν στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης:

Ποια ήταν λοιπόν η πρότασή σου στους μετόχους;

Στους μετόχους είπα πως πρέπει να βάλουν τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ και επιπλέον να φύγει το δάνειο στη Morgan Stanley. Αν γίνει αυτό, υπάρχουν άτομα που θα δανείσουν άλλα 3 εκατ. ευρώ την ΑΕΚ, σχετικές λεπτομέρειες γνωρίζει ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος. Το 1 εκατ. ευρώ είναι από έναν άνθρωπο, με εγγύηση τα χρήματα του Ψωμιάδη. Τα άλλα δύο είναι από δύο άλλους ανθρώπους με εγγυήσεις ταμειακές. Η ΑΕΚ μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε οτιδήποτε δεν έχει εκχωρήσει. Για παράδειγμα το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Υπάρχουν δηλαδή 3 εκατ. που αν γίνει αυτό που λέμε, θα έρθουν και αυτά. Μιλάμε δηλαδή για 7 εκατ. ευρώ άμεσα. Τα 2 εκατ. βέβαια θα είναι της ΑΕΚ, απλά θα έρθουν πιο μπροστά από ότι είναι προγραμματισμένα κανονικά και θα είναι για να βοηθήσουν άμεσα.Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μπουν λεφτά και να εξοφληθεί επιπλέον και το δάνειο από την Morgan Stanley. Απλώς δεν πρέπει να καθυστερήσουμε για να μη χάσουμε την Ευρώπη

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν θα επενδύσουν στην ΑΕΚ απλά θα την βοηθήσουν. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά αλλά υπάρχει καλή διάθεση από όλους και γίνονται συζητήσεις για να μπουν τα χρήματα. Εμένα αυτή είναι η πρότασή μου, το είπα και το Σάββατο. Πρέπει να υπάρξουν αυτά τα χρήματα ώστε η ΑΕΚ να είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου μία βιώσιμη ομάδα. Μετά τις 30 Ιουνίου θα έχει πάλι πρόβλημα, αν το «Θεμέλιο 21», αυτή η πρωτοβουλία του Μιχάλη Τροχανά, που είναι ένας σοβαρός θεσμός, δεν ενισχυθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ, αφού δει ότι κάτι γίνεται ή δεν βρεθεί κάποιος επενδυτής, πάλι θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ. Η επόμενη κίνηση που θα κάνει η ΑΕΚ θα είναι να ισχυροποιήσει το «Θεμέλιο», να ισχυροποιήσει μία διοίκηση, η οποία θα έχει και τα λεφτά που θα μπουν και αν πάνε εκεί που πρέπει. Βέβαια πολύ καλό θα είναι μέχρι τότε να βρεθεί επενδυτής και να έχει βοήθεια και από το θεμέλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα