Η ομιλία του Α. Λοβέρδου

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό από το newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις της κρίσιμης συνεδρίασης.

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

19:25 Χρειαζόμαστε ένα κάλεσμα σε όσους έφυγαν. Να καλέσουμε συντρόφους και συντρόφισσες που έφυγαν. Σε όλες τις δυνάμεις, για να κάνουμε –στο μέτρο του δυνατού –τις διευρύνσεις

μας στην Αριστερά και προς το κέντρο. Και μετά, χωρίς πεσιμισμό, να δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών που μέσα από αυτήν την πορεία, είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε.

Στηρίζω την πρόταση του Γ. Παπανδρέου. Αυτή ήταν και η δική μου πρόταση με μια μικρή χρονική απόκλιση. Είναι η μόνη σωστή τακτική. Όποια άλλη πρόταση, θα είχε ατέλειες. Πιστεύω ότι διαλέγουμε την καλύτερη πρόταση. Εγγύηση θα είναι ο πρόεδρος, ο Γραμματέας του Κινήματος.

Θα προχωρήσουμε ενωμένοι στα μεγάλα που αφορούν την πατρίδα. Θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας χωρίς μικροπολιτική και θα το αποδείξουμε τις εβδομάδες που έρχονται. Επ' αυτού δεν χρειάζονται ούτε αντιρρήσεις ούτε επιφυλάξεις. Όπως πορευτήκαμε τους προηγούμενους μήνες, θα πορευτούμε και τους 3-4 επόμενους.

19:23 Θα καταθέσω χωρίς εκδηλώσεις πλήρεις τις προτάσεις και τις απόψεις μου για τον πλήρη ριζοσπαστισμό του κράτους, τις πολιτικές μας το 2012 και το 2013.

Άνεμος αλλαγής θα πρέπει να πνεύσει στην παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Στην πορεία μας, θα πρέπει να κάνουμε ανοιχτές διαδικασίες –κρατώντας το κόμμα μας ανοιχτό, γιατί κλειστές διαδικασίες δεν υπήρχαν-. Δεν είμαστε αλά καρτ ανοιχτοί. Έτσι θα προχωρήσουμε. Στον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής μας φυσιογνωμίας, που δεν μπορεί να γίνει με μετάλλαξη του εαυτού μας. Η πορεία αυτή θα είναι –σε όλους είναι συνείδηση- αδάπανη και λιτή. Χωρίς καμία ανοιχτή συζήτηση. Θα συνεδριάσουν οι οργανώσεις μας, ζωντανά και διαδικτυακά. Χωρίς παράτες, δαπάνες και φανφάρες. Και αυτή τη μάχη, θα την κερδίσουμε δείχνοντας στον κόσμο ότι τον καλούμε να μας πει τις δικές του αλήθειες. Γιατί τον θέλουμε δίπλα μας.

19:20 Όποιος δεν μιλά για τα θέματα που εκτιμά ως πρωτεύοντα για χρονοδιαγράμματα, δεν θα γίνει ούτε ο ίδιος ούτε το ΠΑΣΟΚ πιστευτό. Γιατί στα χρονοδιαγράμματα αναζητά ο πολίτης τον εαυτό τους. Αόριστα και θολά χρονοδιαγράμματα για τις πολιτικές μας, σημαίνουν αόριστες και θολές πολιτικές.

Η ΝΔ ταλαιπωρείται και θα κριθεί από αυτό. Εμείς που έχουμε αυτήν την εμπειρία των 26 μηνών, θα πρέπει να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι.

19:18 Δεν θα το κάνουμε όπως η στρουθοκάμηλος. Η χώρα δυναμώνει μέσα από τον ευρωπαϊκό της δρόμο κι εγώ θα προσπαθήσω να κουβεντιάσω.

Χρειάζεται ανάπτυξη, αλλά όχι αόριστα. Σημαίνει συνεργασία των τεσσάρων βαθμίδων της διοίκησης, της Βουλής. Μου έκανε εντύπωση το 2010 όταν οι εταίροι και μετέπειτα δανειστές μας έβλεπαν δρόμους για ανάπτυξη εκεί που ξέρουμε, τη γεωργία, τον τουρισμό. Κι εμείς κοιτάζαμε την καινοτομία. Χρειάζεται ανάπτυξη τώρα, το 2012.

19:16 Αν δεν αναθερμανθεί η οικονομία, δεν μπορούμε να στηρίξουμε το 2013 τις δομές

Keywords
Τυχαία Θέματα