Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι ότι ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ με την ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα, η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το 2012, και παράθυρο για ανασχηματισμό της κυβέρνησης αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκτός ψηφοδελτίων όσοι διεκδικούν αναδρομικά!....."

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις

επικείμενες εκλογές θα αφήσει ο Αντώνης Σαμαράς όσους πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος διεκδικούν αναδρομικά μέσω της Δικαιοσύνης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κατέστρεψαν συνειδητά την Ελλάδα Μέρκελ και Σαρκοζί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Ντομινίκ Στρος Καν καρφώνει το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της χώρας μας. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε έτοιμο σχέδιο που βρισκόταν σε αντίθετη κατεύθυνση από το Μνημόνιο, αλλά δεν πρόλαβε γιατί του έστησαν την παγίδα με την καμαριέρα".

Δημοκρατία: "Θα έχουμε νεκρούς στα νοσοκομεία του Λοβέρδου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την έντονη διαφωνία του με την τρόικα για το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας προειδοποιώντας, ότι εάν εφαρμοστούν οι "διαταγές" της θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές".

ΕΘΝΟΣ: "Ρύθμιση σκούπα για τους οφειλέτες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποτελεσματικότερους τρόπους για τη σταδιακή είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Με το πέρασμα του χρόνου έχει συσσωρευτεί ένα αστρονομικό ποσό οφειλών ύψους 42 δισ.ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα απόκρυφα ημερολόγια και οι προφητείες των Μάγια για το "τέλος" του κόσμου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στις 21-12-2012 η Γη θα ευθυγραμμιστεί με τον ήλιο και το κέντρο του γαλαξία, φαινόμενο που συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 25.800 χρόνια!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δουλειά στην Ε.Ε. με μια ταυτότητα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πανευρωπαϊκό διαβατήριο για επαγγέλματα αυξανόμενης ζήτησης προωθεί η Κομισιόν. Υιοθέτησε χθες οδηγία για την καθιέρωση μιας κοινής ευρωπαϊκής επαγγελματικής ταυτότητας που θα ανοίγει τις πόρτες για εργασία στην ενιαία αγορά, χωρίς τις χρονοβόρες διατυπώσεις του παρελθόντος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοίγουν τα σύνορα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Βρυξέλλες θεσπίζουν ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα για άτομα με υψηλή εξειδίκευση. Εταιρίες σε Σκανδιναβία, Βαλκάνια, Τσεχία και Βρετανία ζητούν Έλληνες λογιστές, στελέχη επιχειρήσεων και γραμματείς".

ΕΣΤΙΑ: "Αγοράζετε ελληνικά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ό,τι είναι καλό για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας θα έπρεπε να αποτελή εθνικό στόχο για τον οποίο να συνεργάζονται όλα τα κόμματα. Και εν προκειμένω θα μπορούσε να δρομολογηθή μια ευρύτερη εκστρατεία με σύνθημα "αγοράζετε ελληνικά".

Η ΑΥΓΗ: "Μας δένουν χειροπόδαρα".

Σύμφωνα με την εφ

Keywords
Τυχαία Θέματα