«Η Ευρώπη δεν είναι λογιστήριο»

16:41 2/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

«Οι πατέρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν είχαν ονειρευθεί μία Ευρώπη-Λογιστήριο Θέλουν μία Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας οι λαοί να μπορούν να ζουν αρμονικά, με ειρήνη και ευημερία»

τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή με τον Ολλανδό ομόλογό του Frans Timmemans, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Αβραμόπουλος

για Κύπρο

«Την στιγμή που η Κύπρος, την παρούσα περίοδο, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση μετά την εισβολή, είναι αδιανόητο να μιλά κανείς για διχοτόμηση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε ότι, «Όποιος επενδύει στη κρίση διαπράττει στρατηγικό λάθος».

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν στις δηλώσεις τους ότι η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και πως η Ευρώπη θα βγει από την κρίση πιο ενωμένη και πιο ισχυρή.

«Δεν υπάρχει κυπριακή, ελληνική ή ολλανδική λύση στην οικονομική κρίση. Η απάντηση στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, μπορεί να είναι μόνο ευρωπαϊκή», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ολλανδός ΥΠΕΞ για Ντάισελμπλουμ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ολλανδός ΥΠΕΞ απέρριψε κατηγορηματικά τα περί επανάληψης του κυπριακού «μοντέλου» κουρέματος καταθέσεων και σε άλλες χώρες, που είχε υπονοήσει ο συμπατριώτης του Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem

Keywords
Τυχαία Θέματα