«Η επιθετικότητα της Μόσχας θα κοστίσει στην οικονομία της Ουκρανίας»

Η περαιτέρω επιθετικότητα της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία θα έχει σοβαρές μακροοικονομικές συνέπειες, αποσταθεροποιώντας τις τράπεζες και πιέζοντας την αξία του εθνικού προϊόντος της Ουκρανίας, δήλωσε την Κυριακή ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.


«Ο κύριος κίνδυνος (για την οικονομία) έχει μια πολιτικο-επιχειρηματικό χαρακτήρα» σημείωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

της Ουκρανίας Στεπάν Κουμπίβ σε του συνέντευξη στο περιθώριο της κοινής συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

«Διότι αν μετά την Κριμαία, θα είναι το Λουγκάνσκ, το Σλαβγιάνσκ, το Ντόνετσκ το Χάρκοβο και άλλες μικρές πόλεις, τότε αμέσως μιλάμε για ένα σημαντικό ποσό ρευστότητας», είπε, ο ουκρανός τραπεζίτης κάνοντας προφανή παραλληλισμό της απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία με την σοβούσα κατάστασης στα ανατολικά της χώρας.

Πολλά από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ουκρανίας και οι πιο παραγωγικές γραμμές της αγροτικής ανάπτυξης στην χώρα που θεωρείται μεγάλος παραγωγός σιτηρών είναι στα ανατολικά όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές πήραν τα όπλα και κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια.

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικά τμήματα και διοικητικά κτίρια πέφτουν στα χέρια αντιδυτικών

Ουκρανία: Αυτονομιστές κατέλαβαν γραφείο του δημάρχου στη Μαριούπολη

Keywords
Τυχαία Θέματα