«Η Μπουμεντιέν είναι στη Συρία» (pics&vid)

Μία νέα διάσταση σχετικά με τον ρόλο που η Χαγιάτ Μπουμεντιέν έπαιξε ή ενδεχομένως τον ρόλο που δεν έπαιξε στη…

«Η Μπουμεντιέν, σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί και γυναίκα η οποία καταζητείται για πιθανή συνέργεια στη δολοφονία της αστυνομικού στη Μονρούζ και ενδεχόμενη εμπλοκή της στην ομηρία στο παντοπωλείο, βρίσκεται ήδη στη Συρία. Όπως αποκάλυψε πηγή από τη γαλλική αστυνομία, στις 2 Ιανουαρίου «πέταξε» από τη Μαδρίτη στην Κωνσταντινούπολη και στις 8 του μήνα πέρασε τα σύνορα με τη Συρία

(πληροφορία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών)», αναφέρεται στο δημοσίευμα της Liberation κι αν αυτή η πληροφορία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε η 26χρονη δεν είχε την παραμικρή - ενεργή τουλάχιστον - ανάμειξη στο μακελειό της Charlie Hebdo.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται αναφορά στη δύσκολη παιδική ηλικία της Μπουμεντιέν και στη σχέση της με τον Κουλιμπαλί.

«Μέλος οικογένειας με επτά παιδιά, έχασε τη μητέρα της σε ηλικία 6 ετών και μεγάλωσε υπό την επιτήρηση κοινωνικών λειτουργών. Το 2009 παντρεύτηκε με θρησκευτική αλλά όχι πολιτική τελετή τον Αμεντί Κουλιμπαλί με τον συγκεκριμένο γάμο να μην αναγνωρίζεται επίσημα. Η Μπουμεντιέν δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για έγκλημα, σύμφωνα όμως με τις Αρχές, ήταν ένα από τα μέλη ομάδας που κατέστρωναν σχέδιο για την απελευθέρωση του Αλί Μπεκάλ, τρομοκράτη που είχε σκορπίσει το θάνατο στο Παρίσι το 1995 και είχε καταδικαστεί σε ισόβια».

Άλλα δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι η 26χρονη και ο νεκρός σύντροφός της είχαν αναπτύξει σχέσεις με τους αδελφούς Κουασί από το 2010, ενώ τονίζεται ότι η ίδια αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ όταν «διάβασα και έμαθα για τη θρησκεία και είδα τις βόμβες που έριχναν οι Αμερικανοί σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Αναρωτήθηκα τότε, αλήθεια ποιοι είναι οι τρομοκράτες».

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν βίντεο από την απελευθέρωση των ομήρων του Κουλιμπαλί. Σε ένα από αυτά φαίνεται μια γυναίκα η οποία εκμεταλλεύεται την ένταση της στιγμής και φέρεται να δραπετεύει. Οι Αρχές πίστευαν μέχρι τώρα ότι πρόκειται για τη νεαρή Μπουμεντιέν, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι το συγκεκριμένο σενάριο δεν ευσταθεί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην πολυτελή πολυκατοικία όπου διέμενε σε καλή συνοικία του Παρισιού, Γάλλοι πολίτες κόλλησαν αυτοκόλλητα με το σύνθημα «είμαι κι εγώ Charlie».

Keywords
Τυχαία Θέματα