Η Αριστερά της ευθύνης που χάθηκε στο δρόμο

13:11 8/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση λειτουργεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για το δικομματισμό

Προεκλογικά, το βασικό σύνθημα του κόμματος που δημιούργησε και ηγείται ο Φώτης Κουβέλης, ήταν "Αριστερά της ευθύνης", επιδιώκοντας με το λεκτικό αυτό προσδιορισμό να διαχωρίσει το πολιτικό της στίγμα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η ευθύνη μάλιστα γρήγορα μετουσιώθηκε

σε εξουσία, μιας και η προσχώρηση στο κυβερνητικό μοτίβο, γρήγορα μεταλλάχθηκε σε δεκανίκι πολιτικών που καταστρέφουν τη χώρα.

Το παρελθόν του Φώτη Κουβέλη μπορεί να αποτέλεσε το καλύτερο άλλοθι για μία μετριοπαθή αριστερή πινελιά στην κυβέρνηση, ωστόσο οι χειρισμοί και οι πολιτικές αποφάσεις για τη θέση της ΔΗΜΑΡ σε φλέγοντα ζητήματα απέδειξαν το αδιέξοδο του μορφώματος που δημιουργήθηκε ως ανάχωμα στην επέλαση Τσίπρα. Άλλωστε, τα αριστερά χαρακτηριστικά του κόμματος έχουν εκλείψει. Στήριξη σε πολιτικές μνημονίου που δεν οδηγούν πουθενά και σε Υπουργούς, όπως ο Μανιτάκης που αρνούνται να απολύσουν εδώ και τώρα επίορκους υπαλλήλους, είναι στοιχεία που καμία σχέση δεν έχουν με πολιτικό φορέα της Αριστεράς.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής μετάλλαξης που υπέστει μία ιστορική προσωπικότητα του χώρου στην Ελλάδα σαν τον Κουβέλη προκειμένου να μπει στο κυβερνητικό σχήμα, δε μπορεί να εξηγηθεί, ωστόσο οι κακές υπηρεσίες που προσφέρει στη χώρα με τη στήριξη του στις μνημονιακές πολιτικές, δύσκολα θα μπορέσει να διαγραφεί από τη συνείδηση του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα