Η ανακεφαλαιοποίηση επί τάπητος του υπουργικού

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που υπέστησαν απώλειες από το κούρεμα του ελληνικού χρέους βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Κατά τη συνεδρίαση, θα συζητηθεί η ενδιάμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών,

ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν ήδη πάρει την έγκριση της τρόικας. Συνεπώς, αναφέρουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης, δεν υπάρχει περίπτωση αμφιταλαντεύσεων και παρεξηγήσεων με τους δανειστές.

Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει -το πιθανότερο- μέσω ομολόγων, που θα μπορούν να μετατραπούν σε ρέπος, είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα, ενώ οι τράπεζες θα υπογράψουν μια γενική συμφωνία με το δημόσιο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διασαφηνιστεί αν η διαδικασία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, παραμονές των εκλογών, ή μετεκλογικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η υπογραφή της συμφωνίας να γίνει την επόμενη εβδομάδα, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση. Εάν τελικώς το σενάριο αυτό δεν υλοποιηθεί, η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορέσει να γίνει παρά μόνον μετά από δύο εβδομάδες μετά τις εθνικές κάλπες, λόγω και της ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα