Η αλήθεια για την έρευνα Πανάρετου και τα «προσόντα» του Μάριου Σαλμά

Ο διορισμός του υφυπουργού Υγείας της κυβέρνησης Καραμανλή κ. Μάριου Σαλμά στη θέση του επίκουρου καθηγητή Περιγραφικής Ιατρικής με μια πράξη από τον πρύτανη ανέφερε απλώς ότι «έχει τα νόμιμα προσόντα».

Αυτά τα προσόντα, για τα οποία καμαρώνει ο κ. Μάριος Σαλμάς, προσπάθησε να εντοπίσει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος όταν χρειάστηκε αλλά μάλλον θα χαρακτηριζόταν «άνθρακες» ο… «θησαυρός».

Όσοι γνωρίζουν το σημερινό

αναπληρωτή υπουργό Υγείας από την εκλογική περιφέρειά του σχολιάζουν ότι εξ αιτίας των λειψών προσόντων του επιδίδεται σε λεονταρισμούς (όταν έχει εξουσία), ανοίγοντας μέτωπα με όποιον θεωρεί αντίπαλό του κι όχι καλύτερό του. Μια βόλτα στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου αρκούν για να ακούσει κανείς απίστευτες ιστορίες ακόμα και για οδηγούς που δίνουν εντολές σε διοικητές στο όνομα του «κυρίου υπουργού», του… μεγαλοπρεπούς.

Η έρευνα του κ. Γιάννη Πανάρετου πρέπει να ενόχλησε τον κ. Μάριο Σαλμά σε τέτοιο βαθμό ώστε όταν αναζητήσαμε επαρκείς απαντήσεις από στελέχη της Ιατρικής Σχολής αντιμετωπίσαμε την αμηχανία όλων όσων απευθυνθήκαμε!

Από φόβο απέφυγαν κάθε συζήτηση, με ευγένεια μας υπενθύμισαν τι έχουν καταγγείλει κατά καιρούς «διοικητές που εκπαραθυρώθηκαν από νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας» και ζήτησαν να τονίσουμε απλώς το συμπέρασμα του ελέγχου νομιμότητας που ζήτησε ο κ. Γιάννης Πανάρετος.

Τι λέει το έγγραφο

Με αυτό το στοιχείο αντιγράφουμε από το έγγραφο Φ.122.2/78/122938π.ε. (β)/Β2 που εκδόθηκε στις 2 Ιουνίου 2011 ότι «κατά τον έλεγχο του Υφυπουργού (δηλ. του κ. Πανάρετου) που ασκήθηκε κατόπιν προσφυγής, διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής αυτού, οι οποίες καθιστούν παράνομη την εκλογή και την πράξη διορισμού του». Έτσι ακυρώθηκε η πράξη διορισμού του κ. Μάριου Σαλμά.

Η πρώτη εντύπωση που αφήνει μια τέτοια απόφαση έχει πολιτική χροιά. Πιθανώς ο υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου ήθελε να λειτουργήσει «εκδικητικά» προς τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. και στενό συνεργάτη του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Μια πιο επίμονη έρευνα με την υπόδειξη προσώπων που γνωρίζουν τις προσωπικές στρατηγικές κι επιδιώξεις του αναπληρωτή υπουργού, όσο βρίσκεται (κι όσο θα βρίσκεται) σε υπεύθυνες θέσεις ή σ’ ένα κόμμα εξουσίας οδηγούν αλλού.

Πριν εκδοθεί αυτή η απόφαση από το γραφείο του κ. Πανάρετου συνετάχθη εννιασέλιδη έκθεση που αφορούσε στον έλεγχο νομιμότητας ο οποίος διεξήχθη για την εκλογή του κ. Σαλμά στη θέση του επίκουρου καθηγητή Περιγραφικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Στάλθηκε στον τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.122.2/77/122938π.ε. (α)/Β2.

Στην έκθεση αυτή γίνεται ανάλυση των παρατυπιών που έγιναν για να διοριστεί ο εν ενεργεία υφυπουργός Υγείας ως επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή.

Παρατυπίες και άλλα περίεργα

Για παράδειγμα, εκλογή ή αναβάθμιση ενός ενδιαφερομένου στη θέση του επίκουρου καθηγητή μπορεί να «γίνει εάν έχει τουλάχιστον δύ

Keywords
Τυχαία Θέματα