Η αύξηση του γηραιού πληθυσμού αντικείμενο προγράμματος στο ΑΠΘ

20:48 9/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η ραγδαία αύξηση του γηραιού πληθυσμού, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη κρίση, τις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες και τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους, πολύ σύντομα θα επιφέρουν σημαντικά προβλήματα στη βιωσιμότητα των αναπτυγμένων κρατών.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Ελλάδα ήδη, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, καθώς και αρκετές άλλες χώρες

της Ευρώπης, που από πολλούς χαρακτηρίζονται και ως "κράτη γερόντων". Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα, με τίτλο: "Υγιής και Ενεργός Γήρανση για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των Ηλικιωμένων Ατόμων". Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αναβαθμίσει και να επικαιροποιήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των ενδιαφερομένων σε σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα και επαγγελματικά δεδομένα στο φαινόμενο της δημογραφικής γήρανσης, για να ανταποκριθούν επαρκέστερα στον εγχώριο επαγγελματικό ανταγωνισμό. Μια τέτοια προοπτική θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην αλλαγή στάσεων και νοοτροπιών, ατόμων και κοινωνίας, ώστε να αντιμετωπίσουν το γήρας ως φυσική εξέλιξη και όχι ως απειλή.

Το Πρόγραμμα, διάρκειας 82 διδακτικών ωρών, διαρθρώνεται σε 7 θεματικές ενότητες και θα ξεκινήσει στις 18 Μάιου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας “Νόεσις”. “Σημαντικός στόχος του προγράμματος είναι να προαχθεί η διεπιστημονική γνώση και να προωθηθεί η διαθεματική επαγγελματική συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την αξιοποίηση των ευκαιριών που συνεπάγεται η διογκούμενη δημογραφική γήρανση”, αναφέρει μεταξύ άλλων, ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής, Γιώργος Γρούιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα