Η Corriere della Sera επιμένει και δεν επανορθώνει

11:56 9/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
«Η συνέντευξη η οποία δημοσιεύθηκε χθες από την Κοριέρε με τον Βαρουφάκη, άνοιξε το θέμα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος που η…

Επιμένει η ιταλική εφημερίδα και δεν επανορθώνει σχετικά με τη συνέντευξη Γιάννη Βαρουφάκη.

Σε άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «τα εμπόδια της διαπραγμάτευσης που αφορά την Ελλάδα και ο (ογκώδης) ρόλος του Βαρουφάκη» η σημερινή Corriere della Sera

εμφανίζεται ανένδοτη σχετικά με τα όσα ελέχθησαν στη συνέντευξη Βαρουφάκη.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες (8/3) δημιούργησε πολλές αντιδράσεις από πλευράς της κυβέρνησης. Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής για τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα. Με αυτήν τη φράση το υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε σχετικά με τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη στην εφημερίδα, τονίζοντας πως: «Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί αν η Ευρώπη δεν "ακούσει" τις ελληνικές θέσεις, ο υπουργός απάντησε πως η Ευρώπη ακούει και γνωρίζει πως να βρίσκει λύσεις και να επιτυχαίνει αμοιβαίως επωφελείς συμφωνίες. Κι όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος επέμεινε στην υποθετική ερώτηση "ναι, αλλά τι θα κάνετε αν απορριφθούν όλες σας οι προτάσεις;" ο υπουργός απάντησε πως, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, "εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες - αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα" - προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε "για το ευρώ" - κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε. Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής για τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα.»

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

Γενικότερα, τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των ΜΜΕ. Αυτές οι διαστρεβλώσεις, καθώς και η συνεχής κινδυνολογία για μη πληρωμή υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου στους δανειστές του, αποτελούν εκούσιες ή ακούσιες προσπάθειες υπονόμευσης της καλής πορείας στην οποία βρίσκεται η διαβούλευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και τους εταίρους της.

Σε πείσμα όμως των διαστρεβλωτών, η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχωρά κανονικά και η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής έγκαιρα και εξ ολοκλήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα