Γιατί ο Καραμανλής στηρίζει τον Σαμαρά

Γιατί και με ποιους τρόπους, ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τις επιλογές και τις ενέργειες του προέδρου της Ν.Δ. και πώς διαψεύδει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Ένα ισχυρό στήριγμα για τις επιλογές του και τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών έχει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς.

Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι παρών σε όλες τις εξελίξεις στο εσωτερικό της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής

ενημερώνεται καθημερινώς για όλες τις πολιτικές εξελίξεις τόσο από τις εφημερίδες, όσο κυρίως από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, καθώς και από ιστολόγια που έχουν ξεχωρίσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν μεταβεί στην Καλαμάτα μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη. Αφορμή αποτέλεσαν οι φήμες περί οργανωμένων αντιδράσεων που θα δεχόταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Συζήτησαν για όσα γράφτηκαν, όσα ειπώθηκαν και όσα θα έπρεπε να προβλεφθούν.

Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει ότι οι κύριοι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, αλλά και ότι ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τον πρόεδρο. Κι έχει λόγους να το κάνει.

Γιατί τον στηρίζει

Με μια τακτική που σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως αλλά θέλει μεγάλη εγκράτεια η ουσιαστική και συνεπής τήρησή της, σεμνά και ταπεινά, ο κ. Καραμανλής στηρίζει τον κ. Σαμαρά διότι:

1. Ποτέ δεν αποτέλεσε πολιτικό διακύβευμα η ηγεσία της παράταξης αλλά η έκφραση του κοινωνικού μεσαίου χώρου, ο οποίος αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

2. Από το 2009 είχε προειδοποιήσει για όσα θα συνέβαιναν με την οικονομία, χωρίς εμπάθεια και εκδικητική διάθεση προς την κυβέρνηση Σημίτη, σε αντίθεση με τη στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ μετά την επικράτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

3. Οι εξελίξεις τον επιβεβαιώνουν πολιτικώς και αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ. τήρησε πολύ μεγαλύτερη σύνεση σε θέματα διακυβέρνησης και κοινωνικής πολιτικής έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί το μόνιμο πόλο πολιτικής αντιπαράθεσης.

4. Οι επιλογές και οι κινήσεις του κ. Σαμαρά έχουν θωρακίσει το κόμμα και έχουν αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία στο ρυθμιστικό παράγοντα για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Άλλωστε ο ίδιος θεωρεί ότι η Ν.Δ. αποτελεί την ήρεμη δύναμη που θα επαναφέρει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό και ευρω-ατλαντικό προσανατολισμό της.

Ένα σημαντικό περιστατικό

Όπως λένε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κώστας Καραμανλής είχε κάνει μια επισήμανση στην ιστορική ομιλία που είχε δώσει το Κλειστό Γυμναστήριο του Αιγάλεω, τον Σεπτέμβριο του 2009 λίγο πριν από τις εκλογές.

Σε κάποια αποστροφή της έντονα φορτισμένης ομιλίας του, ο πρώην πρωθυπουργός απέναντι στους νεολαίους της Ν.Δ. διέκοψε την ομιλία του, τους κοίταξε κι έβγαλε τη γραβάτα του. Όλοι τον παρακολουθούσαν αναμένοντας την επόμενη κίνησή του.

Άνοιξε το

Keywords
Τυχαία Θέματα