Γιατί απουσιάζει ο ΣΦΕΕ στην κρισιμότερη στιγμή

Ενώ ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος έγινε πρωταθλητής στη σιωπή!

Τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός της παντελούς απουσίας του ΣΦΕΕ από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας και του ελληνικού ποιοτικού φαρμάκου.

Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία δήλωση του νέου Προέδρου του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνου Φρουζή, έχει γίνει πριν 3 ολόκληρες

εβδομάδες, στις 23 Μαΐου. Τι κι αν από τότε έχουν προκύψει «καυτά» ζητήματα στον κλάδο του φαρμάκου; Τι κι αν είχαμε απεργία των φαρμακοποιών, άρνησή τους να δίνουν φάρμακα στους ασφαλισμένους μέχρι να εισπράξουν όσα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, τι κι αν είχαμε τις απίστευτες ελλείψεις στα νοσοκομεία που έκαναν τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Πικραμμένο να απευθύνει αγωνιώδεις επιστολές για να «ξεπαγώσουν» τα εντάλματα πληρωμών; Ο ΣΦΕΕ έλαμψε δια της απουσίας του από όλες τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα που η ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας) έδινε στην δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το ελληνικό ποιοτικό φάρμακο τα τελευταία 20 χρόνια και για το πώς κινδυνεύουν οι μισθοί 8.500 εργαζομένων στον χώρο, ο ΣΦΕΕ μοιάζει να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.

Ή μήπως πρόκειται για καλοκαιρινές διακοπές; Την στιγμή που για εκατομμύρια Ελλήνων το φετινό καλοκαίρι είναι ένα απίστευτο δράμα και ούτε λόγο δεν κάνουν για διακοπές, ο κ. Φρουζής (αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, που είναι παράρτημα της γνωστής πολυεθνικής) και το επιτελείο του, η νέα διοίκηση του ΣΦΕΕ που εκλέχθηκε στις 3 Απριλίου, δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται ήδη σε κάποια παραλία, αδιαφορώντας τόσο για τα προβλήματα των ασφαλισμένων όσο και για την αγωνία των εργαζομένων στον χώρο του φαρμάκου.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολές - τελεσίγραφο Πικραμμένου για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Εγκληματούν εις βάρος 8.500 εργαζομένων

Keywords
Τυχαία Θέματα