Για την πορεία του προγράμματος μίλησαν Α.Σαμαράς-Τρόικα

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν με τους επικεφαλής της τρόικας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και κράτησε μιάμιση ώρα. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους κυρίους Τόμσεν, Τράα και Μορς για τις επαφές που είχαν με τους υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση και τα οποία συζητήθηκαν χθες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στους εκπροσώπους των δανειστών την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης συνεργασίας να προχωρήσει στις απαραίτητες δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, καθώς και στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνέχεια το επιτελείο θα έχει συνάντηση στις 2 το μεσημέρι και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελο Βενιζέλο.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα φύγουν στα τέλη της εβδομάδας και θα επιστρέψουν στις αρχές Σεπτεμβρίου για την τελική διαπραγμάτευση.

Από την πλευρά τους, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν την Πέμπτη σε νέα συνάντηση, την προσεχή Δευτέρα, για την οριστικοποίηση των μέτρων 11,5 δισ. που αφορούν την διετία 2013- 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα