Για τα προβλήματα των δημοσιογράφων ενημερώθηκε ο Α. Ρουπακιώτης

Να επιταχυνθούν οι ρυθμοί απονομής της δικαιοσύνης στις υποθέσεις που αφορούν στο δημοσιογραφικό κόσμο (εργατικές αγωγές δημοσιογράφων κατά εργοδοτών κ.α.) ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ έθεσε υπόψιν του κ. Ρουπακιώτη και το ζήτημα ότι τα δικαστήρια κηρύσσουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι γνωρίζει το

όλο θέμα αλλά υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας και για να επιλυθεί πρέπει να γίνει τροποποίηση στον σχετικό συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982.

Πάντως, τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου να βελτιωθεί το όλο σύστημα απονομής τα δικαιοσύνης.

Κατά την επίσκεψη του κ. Ρουπακιώτη στην ΕΣΗΕΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού, συζητήθηκαν και τα προβλήματα στο χώρο του Διαδικτύου για τα οποία είπε ότι τα γνωρίζει και αναμένει σχετικές προτάσεις.

Ως προς το αίτημα της Ένωσης Συντακτών για κατάργηση της διάταξης του νόμου Βενιζέλου, που προβλέπει πολύ υψηλό κατώτατο πλαφόν επιβολής χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου, ο κ. Ρουπακιώτης επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Πάντως, ήδη με πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, έχει κριθεί ότι η επίμαχη διάταξη είναι αντισυνταγματική με το σκεπτικό ότι η επιβολή της χρηματικής ποινής πρέπει να είναι ανάλογη με το αδίκημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα