Γερμανία: «Θα πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», δήλωσε στο Bloomberg ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για δημοσιονομικά θέματα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


«Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», δήλωσε ο Μπάρτλε, προσθέτοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι μία «πιθανή λύση» και ότι αυτή δεν έχει αποτελέσει ακόμη θέμα συζήτησης μεταξύ των συναδέλφων του στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό. «Φυσικά, πρέπει να σκεφθούμε ποιες δράσεις θα χρειασθούν, αν προκύψει το χειρότερο. Αλλά θα μας κοστίσει πολλά χρήματα», σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός.

Το δημοσίευμα του Bloomberg σημειώνει ότι τα σχόλια του Μπάρτλε αποτελούν την πρώτη ένδειξη από υψηλόβαθμο Γερμανό αξιωματούχο ότι μπορεί να επίκειται πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Μπάρτλε είπε ότι αν χρειαστεί να αναληφθεί δράση (για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ), «όχι μόνο οι φορολογούμενοι, αλλά και οι ιδιώτες πιστωτές θα εμπλέκονταν και πάλι για να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά με αυστηρούς όρους», όπως έγινε στην πρώτη αναδιάρθρωση. «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του οικονομικού προγράμματος και τους όρους για τις ιδιωτικοποιήσεις», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα