Γερμανία: Αναβάθμιση αστυνομίας με 20 ελικόπτερα EC155 B1

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία επισήμως παρέλαβε από την Eurocopter τα τελευταία 2 ελικόπτερα EC155 B1, ολοκληρώνοντας το εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου της, το οποίο περιλαμβάνει 20 από αυτά τα ευπροσάρμοστα, πολλαπλών ρόλων δικινητήρια ελικόπτερα.

Τα δύο αυτά ελικόπτερα EC155 B1, τα οποία τέθηκαν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια τελετής στο Blumberg, θα ενταχθούν μαζί με τα υπόλοιπα στην υπηρεσία της Γερμανική Ομοσπονδιακής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, υπηρετώντας μεγάλο εύρος αποστολών όπως περίπολος

συνόρων, μεταφορά προσωπικού και ειδικών δυνάμεων καθώς και αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Με την ένταξη των δύο τελευταίων ελικοπτέρων η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας έχει στη διάθεση της συνολικά 87 ελικόπτερα, όλα της Eurocopter.

Αυτό καθιστά την υπηρεσία τον μεγαλύτερο πελάτη επιβολής νόμου της Eurocopter συνεχίζοντας μια σχέση δεκαετιών. Περιλαμβάνει ακόμα και την Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων η οποία και χρησιμοποίησε τα πρώτα τρία ελικόπτερα EC155 B1 παραγωγής το 1999. Από τότε η Eurocopter συνεχώς ενισχύει τις δυνατότητες των ελικοπτέρων EC155 B1, με αποκορύφωμα την ανάπτυξη της θαλάσσιας έκδοσης για αποστολές που περιλαμβάνουν πτήσεις πάνω από νερό.

Στην τελετή παράδοσης παρευρεθεί ο Klaus Dieter Fritsche, Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, ο Matthias Seeger, Πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurocopter Lutz Bertling.

“Ως πρωτοπόρος εταιρία η Eurocopter συνεργάζεται με τους πλέον προηγμένους χειριστές– γεγονός που επιβεβαιώνεται από την Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, η οποία έχει συμβάλει στην ενσωμάτωση βελτιώσεων στα ελικοπτέρα παραγωγής της εταιρίας» τόνισε ο Bertling.

Μιλώντας εκ μέρους της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, ο Seeger τόνισε πως η υπηρεσία του είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα του προγράμματος προμήθειας ελικοπτέρων της Eurocopter. “Χάρης αυτή την επιτυχία, είμαστε σε θέση να υπερηφανευόμαστε πως έχουμε στην διάθεση μας έναν στόλο ελικοπτέρων μοναδικό στην Ευρώπη, αναφορικά με τον προηγμένο εξοπλισμό, την αποτελεσματικότητα αλλά και το μέγεθος του».

Το EC155 αποτελεί ένα ελικόπτερο 5 τόνων της οικογένειας ελικοπτέρων Dauphin. Είναι εξοπλισμένο με 2 κινητήρες Turbomeca Arriel 2C2 για εξαιρετική απόδοση ενώ διαθέτει σπονδυλωτό σχεδιασμό που διευκολύνει τη χρήση του ελικοπτέρου σε μια σειρά αποστολών.
Εκτός της ευρύχωρης καμπίνας που διαθέτει και η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 13 καθιστούς επιβάτες επιπλέον των 2 πιλότων, το EC155 μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 2 τόνων με την ανάλογη διαμόρφωση. Το εξελιγμένο πιλοτήριο διαθέτει ψηφιακά αεροηλεκτρονικά συστήματα και αυτόματο πιλότο τεσσάρων αξόνων, μειώνοντας αισθητά τον φόρτο εργασίας των πιλότων, επιτρέποντας τους να επικεντρωθούν στις ανάγκες τις εκάστοτε απ

Keywords
Τυχαία Θέματα