Γεωργιάδης: «Πράγματα και θαύματα» στις Τράπεζες

10:41 5/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Παρά το γεγονός ότι έρχονται δύσκολες μέρες, η Κύπρος έχει την ευκαιρία για νέο ξεκίνημα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Ταυτόχρονα εξέφρασε αισιοδοξία ότι η οικονομία της Κύπρου θα ανακάμψει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ χθες βράδυ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδοχή του κουρέματος του ελληνικού χρέους χωρίς διασφάλιση. Είπε ακόμα ότι στις διοικήσεις των Τραπεζών, έγιναν "πράγματα και θαύματα", κατά την έκφρασή του.

Η έκθεση Alvarez & Marsal, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, δίνει ορισμένα στοιχεία για τους υπεύθυνους, αλλά ειδικά για την Λαϊκή Τράπεζα, οι πληροφορίες είναι ελάχιστες. Τόνισε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι στόχος είναι να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Πρέπει, είπε, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ Κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας και να ξεκινήσει αμέσως προσπάθεια για νέο τραπεζικό τομέα, μικρότερο, αλλά καλύτερο.

Αναφερόμενος στην Τράπεζα Κύπρου, είπε ότι για να ορθοποδήσει πρέπει να έχει στιβαρή ηγεσία, για αυτό πρέπει επειγόντως να οριστεί διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, σύμφωνα με το icyprus.

Keywords
Τυχαία Θέματα