Γενική απεργία και στα νοσοκομεία στις 26 Σεπτεμβρίου

Με προσωπικό ασφαλείας θα καλυφθούν τα επείγοντα περιστατικά της Αττικής στις 26 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών στην 24ωρη γενική απεργία.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις καθυστερήσεις πληρωμής των εφημεριών και την υποχρηματοδότηση του

συστήματος υγείας της χώρας.

Η ΕΙΝΑΠ κάλεσε επίσης τους γιατρούς να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με επισχέσεις εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η διοίκηση της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως ο υπουργός αρνήθηκε ότι η περαιτέρω αποδυνάμωση, και πολύ περισσότερο η κατάργηση του ΕΣΥ, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, και ότι διέψευσε δημοσιεύματα για κατάργηση μέρους του εργαστηριακού τομέα των νοσοκομείων. Ανακοίνωσε ότι είναι πρόθεση του υπουργείου Υγείας οι δεδουλευμένες εφημερίες του 1ου εξαμήνου του 2012 να εξοφληθούν στο σύνολό τους, ενώ παραδέχτηκε ότι ο μισθός των νοσοκομειακών γιατρών είναι ιδιαίτερα χαμηλός και οι όποιες περικοπές πρέπει να αφορούν σπατάλες κάθε μορφής και όχι μισθούς.

Δεν δεσμεύτηκε όμως για το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο, ούτε για συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων σε προσωπικό και υποδομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα