Γάζα: Πολλά παιδιά θύματα των βομβαρδισμών

Περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και άλλοι 950 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ενημέρωση του Παλαιστίνιου εκπρόσωπου στον ΟΗΕ.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν πολλά παιδιά. Από την πλευρά του Ισραήλ, οι απώλειες από παλαιστινιακές ρουκέτες είναι πέντε Ισραηλινοί, εκ των οποίων ένας στρατιώτης.

Ο Ριάντ Μανσούρ ενημέρωσε τον διεθνή οργανισμό για το νέο απολογισμό των θυμάτων, σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

ζητώντας από τα 15 κράτη μέλη του να καταδικάσουν την ισραηλινή επιχείρηση «Αμυντικός Πυλώνας» που άρχισε την Τετάρτη εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέτασαν χθες βράδυ αίτημα των αραβικών χωρών που ζητούν να διεξαχθεί δημόσια συνεδρίαση για την κρίση στη Γάζα. Οι δυτικοί διπλωμάτες αν και έκριναν ότι θα μπορούσε να μπλοκάρει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, τελικά συμφώνησαν μια δημόσια συνεδρίαση να διεξαχθεί σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν χθες αντίθετες σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Γάζα, κρίνοντας ότι θα ήταν «αντι-παραγωγική» και ότι «δεν θα βοηθούσε διόλου στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα