Γαλλία: Ανησυχίες για νέα χτυπήματα, κατηγορίες για ολιγωρία των γαλλικών αρχών

Ηγέτες από όλον τον κόσμο, αναμένεται να συμμετέχουν στην πορεία που θα γίνει αύριο Κυριακή στο Παρίσι στον απόηχο της…

Ο Φρανσουά Ολάντ μίλησε για "τρελλούς φανατικούς που βύθισαν τη χώρα σε μια τραγωδία" την οποία όπως είπε είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε.

'Ηδη, οι ΗΠΑ σε ανακοίνωσή τους μιλούν για διεθνή απειλή, προειδοποιώντας τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι σχολιαστές κατηγορούν τις αρχές της Γαλλίας

για ολιγωρία, αφού όπως αναφέρουν οι αδερφοί Κουασί ήταν γνωστά κακοποιά στοιχεία. Αμερικανός αξιωματούχος σε σχόλιά του ανέφερε ότι οι γαλλικές αρχές τους παρακολουθούσαν καιρό αλλά προσφάτως έστρεψαν την προσοχή τους σε άλλους υπόπτους.

Την ίδια στιγμή οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της συντρόφου του Αμντί Κουλομπαλί, στην υπόθεση ομηρείας στο εβραικό παντοπωλείο που έληξε μετά από επέμβαση της αστυνομίας. Ο Κουλιμπαλί θεωρείται ένοχος και για τη δολοφονία της αστυνομικού Clarissa Jean-Philippe η οποία έγινε μόλις μια μέρα μετά το μακελείο στο Charlie Hebdo.

Υπενθυμίζουμε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον Κουλομπαλί, ενώ 5 άτομα συμπεριλαμβανομένου και ενός 3άχρονου αγοριού ήταν κατά τη διάρκεια της ομηρείας κρυμμένα στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα