Γ. Χατζημαρκάκης: Τον εαυτό του κοιτάει ο Βενιζέλος, όχι τη χώρα

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη

Σοκ αισθάνθηκε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, όταν συνειδητοποίησε ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Β. Βενιζέλος δεν ασχολείται με τη σωτηρία του τόπου, αλλά με την προσωπική του πολιτική καριέρα.

Μιλώντας στο newsbomb.gr, ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρθηκε στις -επίσημες και μη- δηλώσεις Βενιζέλου

πως νιώθει εξουθενωμένος, αλλά και ότι είναι παρών στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής του Γ. Παπανδρέου. «Μας είπε, με άλλα λόγια, ότι θεωρεί άδικο να μην έχει όλο το χρόνο να διαθέσει στην κούρσα για τη διαδοχή Παπανδρέου, επειδή είναι απασχολημένος με την κρίση, επειδή διαπραγματεύεται το κούρεμα, κ.ο.κ… Εγώ θα ήμουν περήφανος αν είχα την τιμή να διαπραγματεύομαι για λογαριασμό της χώρας μου!», ξεσπάθωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στασβούργο.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής θεωρεί ότι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα φταίει και η ίδια η Γερμανία, που πνίγει την παραγωγικότητα της ευρωπαϊκής περιφέρειας με την επιθετική εξαγωγική στρατηγική της, ενώ -μέσω του newsbomb.gr- πρότεινε μια «προχωρημένη» ιδέα στον Λ. Παπαδήμο: Να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να έρθουν στην Ελλάδα οι 2.500 Ελληνες κοινοτικοί υπάλληλοι, που δουλεύουν σήμερα σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Στρασβούργο. Να εργαστούν για το ελληνικό κράτος, ενώ θα συνεχίσουν να αμείβονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση! «Ετσι, και η αλλαγή που τόσο χρειάζεται ο τόπος θα επέλθει και θα αποφευχθούν εκλογές και ανασχηματισμοί», εξήγησε ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

Πόσο Ελληνας αισθάνεται ο ίδιος; «Η κρίση με έκανε να καταλάβω ότι είμαι πολύ περισσότερο Ελληνας από ό,τι νόμιζα». Θα τον δούμε να μετακομίζει σύντομα στην Αθήνα; «Ελπίζω ότι, όταν θα έχει οικοδομηθεί η νέα Ελλάδα, πλέον η προσφορά μου θα πιάνει περισσότερο τόπο στην Αθήνα. Προς το παρόν, είμαι πιο αποτελεσματικός για την Ελλάδα ως Γερμανός ευρωβουλευτής».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Χατζημαρκάκη στο newsbomb.gr:

Η Σύνοδος Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου έστρεψε τα βλέμματα -και την κριτική- στη Μ. Βρετανία, βγάζοντας από το κάδρο την Ελλάδα. Είναι καλό αυτό ή κακό;

Μη γελιόμαστε, η Ελλάδα θα επιστρέψει στο επίκεντρο. Η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, στέλνει ήδη πολύ αρνητικά πρώτα μηνύματα στις Βρυξέλλες και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Θα πρέπει να περιμένουμε νέο κύκλο αρνητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο.

Τι φταίει, κατά τη γνώμη σας;

Οσο η Ελλάδα συνεχίζει να ανέχεται κάποιους πολιτικούς, τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Και εξηγούμαι: Οι -επίσημες και ανεπίσημες- δηλώσεις Βενιζέλου, τις τελευταίες μέρες, με σοκάρισαν. Και εμένα και πολλούς Ευρωπαίους. Τι μας είπε, ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος; Ότι είναι «εξουθενωμένος» από τη δουλειά του και πως θα είναι «παρών» στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια, ότι θεωρεί άδικο να μην έχει όλο το χρ

Keywords
Τυχαία Θέματα