Γ. Χατζημαρκάκης: Χωρίς όραμα ο Ζ.Μ. Μπαρόζο
«Χωρίς όραμα» πολιτεύεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποστήριξε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών φιλελευθέρων (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus χαρακτήρισε την Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει σήμερα «τελευταία ευκαιρία» για να δείξει το όραμά του για την Ευρώπη.
«Πολλοί ευρωβουλευτές αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα παρουσιάσει οράματα, τα οποία θα λάβουν συγκεκριμένη μορφή πέρα από το χαρτί που είναι διατυπωμένα. Λίγοι όμως ελπίζουν ακόμα να γίνει αυτό, ενώ άλλοι είναι σίγουροι ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πια», τόνισε ο κ. Χατζημαρκάκης και πρόσθεσε ότι «από τότε που ξέσπασε η κρίση του ευρώ δεν παρουσίασε μεγάλες και συγκεκριμένες ιδέες για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η Ευρώπη ως εσωτερική αγορά ισότιμων εταίρων, δεν επέτρεψε να φανεί ότι ενδιαφέρεται για πρόσδεση του Ευρωκοινοβουλίου στην ΟΝΕ».
Ανέφερε ακόμη ότι «παραβιάστηκε ένας από τους σπουδαιότερους κανόνες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ότι δηλαδή κάθε κράτος-μέλος, ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι ισότιμο» και συνέχισε: «Ο Μπαρόζο δεν υπερασπίστηκε τα 'μικρά' κράτη-μέλη, δεν υπερασπίστηκε την Ελλάδα, όταν έγινε γνωστό ότι οι βάσεις της πολιτικής της λιτότητας είχαν υπολογιστεί λάθος από ένα μέλος της τρόικας, το ΔΝΤ. Ούτε τους Κύπριους μικροκαταθέτες υπερασπίστηκε».
Ο κ. Χατζημαρκάκης επαίνεσε, αντιθέτως, τους Επιτρόπους Γιοχάνες Χαν και Λάζλο Άντορ για την συμβολή τους στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης και άσκησε κριτική στην ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα των έξι δισεκατομμυρίων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας επενδυτικής τράπεζας στο πρότυπο της γερμανικής KfW, προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και της εφαρμογής ενός «σχεδίου Μάρσαλ», για επενδύσεις σε έργα υποδομής. Κάλεσε, τέλος, τον κ. Μπαρόζο να βοηθήσει ώστε «η Ευρώπη να ανακτήσει αυτό για το οποίο πήρε το Νόμπελ πέρσι το Νοέμβριο – την διατήρηση της ειρήνης με ενεργή αλληλεγγύη».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κτηνοτροφία: νέες αποκαλύψεις
- Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα με τις πέντε νεκρές γυναίκες στον Αγιο Στέφανο - Τα τρία σενάρια
- Αγωγή στον Καρατζαφέρη από βουλευτή των AΝΕΛ: «Τα χρήματα της τεράστιας περιουσίας του κ. Καρατζαφέρη θα πιάσουν επιτέλους τόπο»
- Θάβουν σε ομαδικούς τάφους νεογνά και αρνούνται να επιστρέψουν τις σορούς τους στους γονείς -
- Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε;
- Νικήτρια η ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΔΟΕ- Κερδισμένοι ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ
- Σκότωσε τη γυναίκα του απενεργοποιώντας τον αερόσακο
- Νέες προσφορές CareMarket.gr: Lenor Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Υγρό 55 Μεζούρες,σε 2 τύπους, -40%
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- Μάνα και γιος με οπλοστάσιο στα Χανιά
- ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία
- Καταθέτες Λαϊκής: Ανησυχούν για αποζημιώσεις αφυπηρετήσεων
- Αστυνομικοί καταγγέλλουν την επιχείρηση για τους Αλβανούς δραπέτες
- Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό και ομολόγησε
- Άδειασμα της Ε.Γλύκατζη - Αρβελέρ στη Μ.Ρεπούση
- To Δ' Ράιχ στοχεύει τώρα την Ιταλία
- Τουρκία: «Ανοιχτή» η ημερομηνία επίσκεψης του Ερντογάν στη Γάζα
- Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,3023 δολάρια

- Τελευταία Νέα NewsBomb
- Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,3023 δολάρια
- Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Νταβούτογλου
- Ο Βενιζέλος παρασημοφόρησε τον πρόεδρο της COSCO
- Τουρκία: «Ανοιχτή» η ημερομηνία επίσκεψης του Ερντογάν στη Γάζα
- To Δ' Ράιχ στοχεύει τώρα την Ιταλία
- Άδειασμα της Ε.Γλύκατζη - Αρβελέρ στη Μ.Ρεπούση
- Έντουαρντ Σνόουντεν: Παραμένει στο αεροδρόμιο της Μόσχας
- Αστυνομικοί καταγγέλλουν την επιχείρηση για τους Αλβανούς δραπέτες
- Δήμος Χανίων: Δημοτικός λαχανόκηπος στα σκαριά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανήλικος ο δράστης εννέα διαρρήξεων στη Ζάκυνθο
- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν νέο πόλεμο με αφορμή την προφυλάκιση του Σακκά των Πυρήνων
- Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον παιδικό σταθμό «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»
- Γιατρός πιάστηκε στα πράσα να ασελγεί σε γυναίκα ασθενή -Εσπασε στο ξύλο το τηλεοπτικό συνεργείο! ΒΙΝΤΕΟ
- Nόρα Δράκου: "Ανατρίχιασα όταν άκουσα τον Εθνικό Ύμνο"
- Πάτρα: Ξεκίνησε η Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη-ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα
- Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο ποιητής και γιατρός Δ. Κρανιώτης
- Προσωρινή διακοπή ελέγχου από τα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας