Φώτης Κουβέλης: Συνεκτικό στοιχείο της κυβέρνησης η ΔΗΜΑΡ

Η τρόικα και οι ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής της και δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις, διαμηνύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Όσον αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης εκτιμά πως είναι θετική, επισημαίνει όμως την ανάγκη το κυβερνητικό

έργο να αποκτήσει συνεκτικότητα και ταχύτητα

Στην ερώτηση αν ο πολιτικός ορίζοντας του τρικομματικού κυβερνητικού σχήματος μπορεί να ξεπεράσει τον Ιούνιο του 2014, ο κ. Κουβέλης απαντά καταφατικά, τονίζοντας ταυτόχρονα πως αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ύφεσης, στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και σε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους πολίτες.

Όσο για το ρόλο του κόμματός του στην κυβέρνηση σημειώνει ότι η ΔΗΜΑΡ αποτέλεσε το συνεκτικό της στοιχείο: «Δεν θα υπήρχε κυβέρνηση χωρίς τη Δημοκρατική Αριστερά και η χώρα θα πήγαινε και πάλι σε εκλογές με αυτονόητη συνέπεια την πολιτική ρευστότητα και την βέβαιη τότε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θα μας ήταν βολικό να περιοριστούμε στο ρόλο ενός κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τότε όμως, δεν θα ήμασταν η υπεύθυνη αριστερά», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Αναφορικά τέλος, με το ζήτημα του ανασχηματισμού, ο κ. Κουβέλης δηλώνει πως δεν απασχολεί το κόμμα του η συμμετοχή κοινοβουλευτικών ή άλλων υψηλόβαθμων στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα, ούτε το ζήτημα της θέσης του αντιπροέδρου για τον ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα