«Φοροαποφυγή και φορολογικές απάτες τροφοδοτούν τον ευρωσκεπτικισμό»

Την ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης από πλευράς ΕΕ για την αντιμετώπιση κάθε είδους φορολογικής απάτης τόνισε η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κα. Μαριέττα Γιαννάκου, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση εν όψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 22 Μαΐου.

Στην παρέμβασή της η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ στηλίτευσε τις πρακτικές εταιριών αλλά και φυσικών προσώπων, οι οποίοι μεταφέροντας κεφάλαια από τη μία χώρα στην άλλη καταφεύγουν σε μεθόδους

φοροαπαλλαγής και φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι οι πολίτες της Ευρώπης δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τέτοια φαινόμενα. Η κα. Γιαννάκου σημείωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει κάποια εναρμόνιση στα φορολογικά δεδομένα στην Ευρώπη.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να υπάρξει η ίδια ακριβώς φορολογία σε κάθε κράτος μέλος καθώς δεν έχουν όλες οι χώρες τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης και κάλεσε την ΕΕ να μεταφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα στην σύνοδο κορυφής των G20, ούτως ώστε να αμβλυνθούν οι φόβοι και οι ανησυχίες για διαρροή κεφαλαίων από την Ευρώπη.

Η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ ανέφερε ότι είναι απόλυτη ανάγκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει σαφές μήνυμα προς όλες τις χώρες ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή κανενός είδους φοροαποφυγή ή φορολογική απάτη. Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε συνδυασμό μάλιστα και με την ανάδειξη πολιτικών προτάσεων που βρίσκονται έξω από τα όρια της δημοκρατίας, η κα. Γιαννάκου επεσήμανε τον κίνδυνο να αποπροσανατολιστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες από την αδυναμία αντιμετώπισης τέτοιων πρακτικών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το πολιτικό κλίμα και τις ευρωπαϊκές εκλογές οι οποίες έρχονται. Δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να ενισχυθεί η ευρωσκεπτικιστική εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί αυτό θα υπονομεύσει το μέλλον της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα