Φλεβαράκης: «Καλύτεροι οι «αιώνιοι»

Την άποψή του πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι καλύτερες ομάδες από την εικόνα που παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας (20/1) εξέφρασε ο Κώστας Φλεβαράκης.

Ο τεχνικός ηγέτης των Τρικάλων, σε δηλώσεις του στον «NovaΣπορ FM» στάθηκε στα κοινά σημεία που είχε το «αιώνιο» ντέρμπι της Δευτέρας με τη «μάχη» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας,

αλλά και την εικόνα των δύο ομάδων.

Αναλυτικά, ο Έλληνας προπονητής μίλησε για:

Τις ομοιότητες του «αιώνιου» ντέρμπι της Δευτέρας με τον ημιτελικό Κυπέλλου: «Υπήρχαν πολλά κοινά με το ματς του Κυπέλλου, αν κι εκείνο ήταν πιο σημαντικό. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, βέβαια. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είχε έμφαση στις άμυνες και δεν θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό. Οι δύο ομάδες είναι καλύτερες από ό,τι έδειξαν χθες. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Πρόκειται για δύο πολύ ποιοτικές ομάδες που μακάρι να φτάσουν στο Final Four της Ευρωλίγκας».

Την πτώση της απόδοσης του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έχει μια κοιλιά στην απόδοσή του, αλλά σίγουρα μέχρι να γίνουν τα play offs θα είναι καλύτερος. Όπως και για τον Παναθηναϊκό, όταν έκανε κακές εμφανίσεις πίστευα πως θα βρει τον εαυτό του. Σε μια μεγάλη σεζόν θα έχεις καλές και κακές στιγμές, σημασία έχει πώς θα τις διαχειριστείς».

Την κακή εμφάνιση του Σπανούλη: «Ο Βασίλης έχει αποδείξει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τις καλύτερες άμυνες. Το μαρκάρισμά του δεν είναι ατομική δουλειά, αλλά μία διαδικασία προσαρμογής όλης της ομάδας πάνω του. Σημασία έχει πώς θα στηρίξουν οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού τον αρχηγό τους. Όταν η απόδοσή τους είναι κάτω του μετρίου, σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πάνω στον Σπανούλη. Δεν είναι ότι βρέθηκε οριστικά το φάρμακο κατά του Σπανούλη. Είναι καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τεχνικό τιμ».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των δύο ομάδων: «Πριν ένα μήνα μόνο επιθετικό πρόβλημα δεν θα έβρισκε κανείς στον Ολυμπιακό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι άλλαξε η χημεία του λόγω κάποιων τραυματισμών, αλλά και το ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών. Ο Λο και ο Πέτγουεϊ έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της ομάδας. Και ο Παναθηναϊκός παρουσίασε προβλήματα στην επίθεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα