Φλερτ Στουρνάρα με τη Ν.Δ

Πολιτική προσέγγιση και στο βάθος εκλογική συνεργασία του κ. Στουρνάρα με τη Ν.Δ. Για το Επικρατείας «παίζει» το όνομα του κ. Στουρνάρα

Η ισχυρή ταύτιση του κ.Στουρνάρα με τον πρώην Πρωθυπουργό κ.Σημίτη, δεν εμποδίζει τόσο τον ίδιο όσο και στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού να συζητούν το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας.

Ο κ.Στουρνάρας,

μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερός, η συνεργασία του όμως με τον Πρωθυπουργό θεωρείται αρμονική, κλίμα που μεταφέρεται και από τις δύο πλευρές.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο κ.Στουρνάρας βλέπει το μέλλον του μέσα από την πολιτική, έχει αποφασίσει μία πιο ενεργό ανάμειξη προκειμένου να μπορεί να διατηρεί και το ρόλο αλλά και τις φιλοδοξίες του.

Αυτή τη στιγμή η χημεία του με τον κ.Σαμαρά είναι απείρως καλύτερη από αυτήν με τον κ.Βενιζέλο, που θεωρεί ότι τον υπονομεύει. Ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα αργήσει να ανασυσταθεί και κυρίως δεν βλέπει να παίζει ρόλο σε αυτή την ανασύσταση το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Διαβλέπει ότι ο μόνος δρόμος για να μπει στην ενεργό πολιτική περνάει μέσα από τη Νέα Δημοκρατία. Οι σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο δίμηνο είναι σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα αφού και ο κ.Σαμαράς στοχεύει σε μία αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ, μέχρι τις αρχές του 2014. Διεύρυνση τόσο προς τα δεξιά όσο και προς το Κέντρο. Σε μία τέτοια περίπτωση ενδέχεται να δούμε ονόματα-έκπληξη, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και διετέλεσαν υπουργοί, να επιλέγουν την εκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ.

Και ας...το διαψεύδουν τώρα.

Ο κ.Στουρνάρας ακούγεται ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ, ενδεχομένως και επικεφαλής σε αυτό.

Κάποιες άλλες φήμες, μιλάνε ακόμα και για παρουσία του Υπουργού Οικονομικών στο Συνέδριο του κόμματος τον Ιούνιο ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των ''Καραμανλικών'', για τους οποίους ο κ.Στουρνάρας αποτελεί κόκκινο πανί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών πριν λίγους μήνες, είχε αναφερθεί απαξιωτικά στη διακυβέρνηση Καραμανλή και στον πρώην Πρωθυπουργό, κάτι που προκάλεσε σοβαρά εσωκομματικά ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία και ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να συστήσει στον κ.Στουρνάρα να αποφεύγει ανάλογες αναφορές στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα