Φ.Κρανιδιώτης: Να πει όχι ο Σαμαράς, αν δεν υπάρξει ωφέλιμη λύση

17:02 8/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Ως έχουν αυτά τα οποία ζητάνε, είναι μια λύση χειρότερη από το πρόβλημα», εκτίμησε μέσω του ΑΝΤ1 97,2 ο δικηγόρος και πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Εμένα η άποψή μου είναι πολύ απλή και σαφής, εάν ο Α. Σαμαράς

θεωρήσει ότι αυτό στο οποίο θα καταλήξουν, δηλαδή με το τι δέχεται ή δεν δέχεται η τρόικα, είναι μια λύση που θα είναι χειρότερη από το πρόβλημα, εγώ πιστεύω δεν θα το υπογράψει. Εάν γίνουν δεκτές τροποποιήσεις οι οποίες θα το καθιστούν λειτουργικό και ωφέλιμο για την πατρίδα, για την οικονομία και το λαό, τότε θα πει ναι», σημείωσε ο κ. Κρανιδιώτης αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα..

«Η ΝΔ έχει πει ότι αν το δεχτούμε αυτό, αλλά να γίνουν δεκτές και κάποιες τροποποιήσεις που ζητάει σε μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως τα 6 δις που είναι να πάνε κατευθείαν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών για παράδειγμα, ή ελληνικό δίκαιο για την αναγκαστική εκτέλεση και αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστηρίων, η ΝΔ ζητάει αυτό να ισχύσει μόνο για τους νεοεισερχόμενους. Γιατί αν γίνει δεκτό αυτό που προτείνουν, και αυτό βέβαια είναι μεγάλο πλήγμα, για τα εισοδήματα ειδικά των νέων ανθρώπων, όμως αν γίνει δεκτό αυτό που ζητάνε να ισχύσει για όλους, τότε ξέρετε επειδή όλα τα επιδόματα υπολογίζονται και όλες οι άλλες παροχές υπολογίζονται πάνω στο βασικό μισθό, αυτό θα σημαίνει μια δραματική μείωση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων. Έχει τραβήξει λοιπόν μια κόκκινη γραμμή, γι αυτό το ζήτημα, ήδη από χθες έχει πει όχι γι αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ο οποίος είναι και βαθύτατα προσβλητικός. Θα εκταμιεύονται λέει μόνο τα χρήματα που θα πηγαίνουν στις δόσεις και όταν παρεκκλίνουμε ή θεωρούν ότι παρεκκλίνουμε στο παραμικρό, θα μπλοκάρουν τα χρήματα και θα μας ζητάνε πρόσθετα μέτρα. Δηλαδή θα μπορούσαν να έρθουν τον Ιούνιο και να πουν δεν πάτε καλά, κόψτε τώρα το 13ο και 14ο. Υπάρχουν λοιπόν κόκκινες γραμμές σαφείς, που η εκτίμηση που έχω εγώ, η πεποίθηση, είναι ότι εάν δεν γίνουν δεκτά αυτά τα πράγματα, που να καθιστούν τη λύση ωφέλιμη και λειτουργική, τη συμφωνία τέλος πάντων λειτουργική, τότε εγώ πιστεύω ότι θα πει όχι, και πρέπει να πει όχι. Εάν όμως υπάρξουν διευθετήσεις οι οποίες θα είναι ωφέλιμες για την οικονομία, το λαό και τη χώρα, τότε θα μπορεί να πει ναι», σημείωσε αναλυτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα