Φ.Κουβέλης: Oυσιαστικές και δίκαιες οι διατάξεις στο φορολογικό

Το φορολογικό νομοσχέδιο περιέχει ουσιαστικές, αλλά και δίκαιες διατάξεις, ενώ αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα ζητήματα που έχουν σχέση με την φοροδιαφυγή, εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ΔΗΜΑΡ έχει επιμέρους επιφυλάξεις για κάποιες από τις διατάξεις

του ν/σ, τις οποίες και θα αναδείξει κατά τη συζήτησή του στη Βουλή.

«Η Διοικητική Μεταρρύθμιση θα προχωρήσει αποφασιστικά»

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Δημήτρη Στεφάνου, βρέθηκαν οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και ιδιαίτερα οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπολοίπων υπουργείων, η διαδικασία αξιολόγησης των ικανοτήτων και της επάρκειας του προσωπικού, το σχέδιο κινητικότητας και οι ενέργειες για την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Ειδική αναφορά έγινε στην απρόσκοπτη εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου, στην οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά και η ενεργοποίηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων του, τα οποία έχουν πλέον στην σύνθεσή τους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας που εγγυούνται την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της κρίσης των συμβουλίων.

Η Διοικητική Μεταρρύθμιση προχωράει και θα προχωρήσει αποφασιστικά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης, τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης και υποστήριξε ότι οι αξιολογήσεις δομών και ικανοτήτων, όπως και οι προωθούμενες συγχωνεύσεις, «υπηρετούν τον εξορθολογισμό και την αποτελεσματικότητα της δημόσια διοίκησης προς όφελος του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα