Εξίσου υψηλός ο κίνδυνος των ψηφιακών απειλών για τα Mac

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, οι χρήστες υπολογιστών Apple αντιμετωπίζουν ψηφιακές απειλές εξίσου συχνά με…

Η έρευνα έδειξε ότι από το 26% των Ευρωπαίων χρηστών που δήλωσε ότι οι επιτραπέζιοι υπολογιστές Apple ήταν η βασική συσκευή τους για πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το 15% των χρηστών που προτιμά φορητούς υπολογιστές Apple

αναφέρθηκε ότι ήρθε αντιμέτωπο με κακόβουλο λογισμικό κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Ο αριθμός των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών PC στην Ευρώπη είναι ελαφρώς υψηλότερος (31%). Ωστόσο, αντιμέτωπο με κακόβουλο λογισμικό, όπως ransomware, ήρθε το 19% των Ευρωπαίων ιδιοκτητών Mac σε σύγκριση με το 11% των χρηστών συσκευών Windows. Τόσο οι χρήστες λειτουργικών συστημάτων OS X, όσο και οι χρήστες Windows, ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν περιστατικά με στόχο τα οικονομικά τους στοιχεία (52% και 54% αντίστοιχα).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι χρήστες Mac έχουν γενικά χαμηλότερη επίγνωση για τις απειλές του Διαδικτύου σε σχέση με τους χρήστες συσκευών Windows. Για παράδειγμα, το 41% των ιδιοκτητών MacBook στην Ευρώπη δεν έχει ποτέ ή σχεδόν ποτέ ακούσει για προγράμματα ransomware και το 34% δεν γνωρίζει για τα επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν τρωτά σημεία του λογισμικού. Συγκριτικά, μεταξύ των ερωτηθέντων συνολικά, το 30% δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για τo ransomware και το 27% δεν γνωρίζει για τα exploits.

Η έρευνα δείχνει ότι οι μισοί από τους χρήστες Mac εξακολουθούν να παραμελούν την ανάγκη για την εγκατάσταση λύσεων ασφάλειας στις συσκευές τους. Στην Ευρώπη, μόνο το 30% των MacBook και το 50% των επιτραπέζιων υπολογιστών Apple είναι προστατευμένο. Επιπλέον, όταν οι χρήστες της Apple επιλέγουν μια λύση ασφάλειας για τις συσκευές τους, οι περισσότεροι δίνουν έμφαση στην τιμή (40%), ενώ η αποδοτικότητα στον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το 37%. Συγκριτικά, οι χρήστες Windows βάζουν ως κορυφαία προτεραιότητα την αποδοτικότητα στον εντοπισμό malware (48%), με το κόστος και τη δυνατότητα καταπολέμησης online απειλών να ακολουθούν (45% και 32% αντίστοιχα).

Keywords
Τυχαία Θέματα