Εξετάζουν παράταση στην κινητικότητα

«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τέτοιες συμπεριφορές», ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφερόμενος στους επίορκους του Δημοσίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίσκεψη της τρόικας, είπε: «Εύχομαι να είναι μία τυπική επίσκεψη ρουτίνας που θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και πρόσθεσε ότι 12.500 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

«Δεν θεωρώ ότι η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο που πρέπει

να μας ενοχλεί επειδή μας επιβλήθηκε. Το Δημόσιο πρέπει να χρησιμοποιεί το προσωπικό της με τον καλύτερο τρόπο. Κάποιος καθόταν σε μια καρέκλα και έπαιρνε σύνταξη από μια καρέκλα. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί», είπε.

Και ξεκαθάρισε: «Με ενδιαφέρει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Έχουμε εντοπίσει πλεονάζον προσωπικό και έχουμε και ελλείμματα. Όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες» και ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει ότι χρειάζεται σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση είναι μια συνολική διαπραγμάτευση. Και τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η κινητικότητα δεν αφορά τους πάντες, αφορά μόνο τις υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εάν υπάρχει μία πιο προνομιακή μεταχείριση είναι σε αυτούς που έχουν πολλά προσόντα και έχουν μπει με αξιοκρατικά κριτήρια.

Δεν ξεκαθάρισε όμως εάν θα υπάρξει παράταση στο επόμενο κύμα κινητικότητας αφού είπε: «Δε θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις εάν κρίνουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι», προσθέτοντας: «Όσο πιο συνεπείς είμαστε, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Ανέφερε ακόμη ότι «το ελληνικό κράτος χρειάζεται ένα μόνιμο καθεστώς κινητικότητας, εθελοντικής κατά προτίμηση».

Και ανέφερε ότι ένα μικρό ποσοστό υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα απολυθούν. Μίλησε και για το γεγονός ότι γίνεται μια συζήτηση για τις ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΒΟ αλλά δεν είπε τίποτα παραπάνω για το θέμα.

Σχολίασε όμως και τη στάση που τήρησε ο κ. Γεωργιάδης χθες απέναντι στους εργαζομένους της Πολυκλινικής Αθηνών λέγοντας: «Ο κάθε υπουργός έχει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται. Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός που κατάφερε να κινήσει μια υπηρεσία που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Υπάλληλοι από το χώρο της υγείας δεν απολύονται, μετακινούνται».

Keywords
Τυχαία Θέματα