Ευ. Βενιζέλος: Δοκιμάζεται η κοινωνική και εθνική συνοχή

Για ηθική και υπαρξιακή κρίση, εκτός της οικονομικής, κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα διατρέχει κινδύνους».

Σε άρθρο του - παρέμβαση στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ή ακόμα και να αντιστρέφεται η πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά με λάθος τρόπο σε

λάθος ερωτήματα και να αγνοεί κρίσιμα δεδομένα που απορρέουν από το συσχετισμό των δυνάμεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε μεταξύ άλλων με αυτοκριτική διάθεση αφού παραδέχτηκε πως το κυβερνών κόμμα έχει καθυστερήσει να αντιδράσει στις ανάγκες που επιτάσσει η νέα πραγματικότητα, όπως επίσης παραδέχτηκε και τα λάθη που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

"Κανείς από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει το μέγεθος της προσπάθειας των δύο αυτών χρόνων. Το δημοσιονομικό αποτέλσεμα, τις δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, τις αλλαγές".

Σε έντονο ύφος ο υπουργός οικονομικών δήλωσε την επιτακτική ανάγκη ριζικής αναδιάρθρωσης του κράτους λέγοντας πως « η χώρα πρέπει να οργανωθεί και πάλι εκ του μηδενός».

Διαβάστε περισσότερα: www.newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα