Ετοίμαζαν μπαράζ επιθέσεων με παγιδευμένους φακέλους

Από τις 9 Ιουνίου οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν τους δύο 30χρονους αντιεξουσιαστές και όμως οι τρεις από τις τέσσερις επιθέσεις, η τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, η εμπρηστική ενέργεια σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και η αποτυχημένη αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής έγιναν μετά απ' αυτήν την ημερομηνία.

Αυτό σημαίνει,

λένε οι αστυνομικοί, ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ασύλληπτοι "πυρήνες" που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο πλαίσιο του "σχεδίου Φοίνικας". Οι αρχές φοβούνται, ότι οι ασύλληπτοι τρομοκράτες θα πραγματοποιήσουν ενδεχομένως, νέο μπαράζ επιθέσεων με πιθανούς στόχους, αστυνομικούς, δικαστικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πρόσωπα δηλαδή, που ενεπλάκησαν στις συλλήψεις και στη φυλάκιση των μελών των "πυρήνων της φωτιάς" και που τους έχουν ήδη απειλήσει στις προκηρύξεις τους.

Άλλωστε από την παρακολούθηση της αντιτρομοκρατικής προέκυψε, ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είχε αγοράσει δεκάδες φακέλους από την Καβάλα, τους οποίους, όπως λέει η ΕΛ.ΑΣ., σκόπευε να τους παγιδέψει με εκρηκτικά, πιθανότατα στο στέκι αντιεξουσιαστών "Ναδίρ" με τη βοήθεια των συνεργών του και στη συνέχεια θα τους έστελναν στους στόχους, από το ίδιο μπουγατσοπωλείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε σύμβαση με τα ΕΛΤΑ για την αποστολή δεμάτων.

Οι επαφές με τους προφυλακισμένους «Πυρήνες»

Οι δύο αντεξουσιαστές φέρεται να είχαν προχωρήσει σε τουλάχιστον τέσσερα ταξίδια στην Αθήνα κατά τα οποία επισκέφθηκαν και προφυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς» στον Κορυδαλλό. Εκεί λένε οι αστυνομικοί έλαβαν "οδηγίες" και πιθανότατα τεχνογνωσία για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ακολούθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Φοίνικας». Αυτό ήταν όμως και το μοιραίο λάθος τους γιατί οι αστυνομικοί ξεκίνησαν από τότε να τους παρακολουθούν...

Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του ενός συλληφθέντος

Αποτυπώματα ενός εκ των δύο 30χρονων, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ταυτοποιήθηκαν σε τμήματα χειρόγραφου προσχεδίου προκήρυξης που κατασχέθηκε κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Οι αστυνομικοί βρήκαν το χειρόγραφο κείμενο κομμένο σε 49 κομμάτια μέσα σε κάδο απορριμμάτων, ενώ η προκήρυξη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής, δημοσιεύτηκε τρεις ημέρες μετά σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και όπως διαπιστώθηκε είχε σταλεί από ίντερνετ καφέ της θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» οι δύο 30χρονοι

Αυτό είναι το διαμέρισμα που έκανε έφοδο η Αντιτρομοκρατική (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα